dabasi1

Amikor a kitartás szó elhangzik, gondolkodás nélkül rávágjuk az „Én kitartó vagyok!” vagy az „Én nem vagyok kitartó!” mondatokat. Valójában mind kitarthatunk, bármit is gondoljunk, bármennyire kevésnek tartjuk magunkat ahhoz. Nem engedhetjük meg, hogy akárki vagy akármi megakadályozzon minket, gátoljon minket céljaink elérésében.

Április 23-án a kitartás volt a téma a dabasi FÉK klubban. A témával kapcsolatban egy rövid részletet hallgathattunk meg Szabó Magda: Álarcos bál című regényéből. A regény egy kitartó lányról szól, aki szülni fog, anya lesz, de egy mocskos pince mélyén kell világra hoznia gyermekét, ugyanis odakint tombol a II. Világháború. A férje harcol, minden reményt elveszítethetett volna a lány, de hitt és kitartott. Elhatározta, hogy világra hozza a gyermekét, akármi is legyen, neki jobb, szebb életet szán még ilyen kilátástalan helyzetben is. Kitartott!

Ezen a különleges FÉK klubbon egy klubtag tartotta a beszámolót, saját élményeivel, történeteivel színezve ki előadását.

Kovács Kornélia

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ssz-inarcs-czaganyi-csalad
Misszió – a szeretet nyelvén

A misszió szó először is a keresztény egyházak evangéliumot hirdető tevékenységére – annak különböző területeire – utal. Szélesebb értelemben küldetést, elhívatást – megbízást,

Elolvasom »