Augusztus 9-én Demecserben gyülekezeti alkalom vette kezdetét.  Az alkalom elején két testvér bizonyságot tett az augusztus 1-jén és 2-án Békésen megrendezett férfi táborban megtapasztalt élményeikről. Mind a kettőre nagy hatást gyakorolt a férfi tábor, olyannyira, hogy olyan változások történtek a személyes életükben, amelyet a környezetükben élő személyek is látnak, és meg is jegyeznek. Az elmondottak alapján ilyen változás az is, hogy egyikük eddig nem élt házasságban, de a férfi táborban hallottak ráébresztették arra, hogy ez így nem volt jó, és házasságot kötött, mert Isten Igéje szerint ez így helyes.

Surman László lelkipásztor, vezető presbiter köszöntötte a gyülekezetet, és megköszönte az imatámogatást, amellyel mellette voltak, amikor beteg volt. Az előző megtapasztalásokra reagálva elmondta a férfi tábor jelentőségét, és hogy valójában mennyire fontos a férfiak gondolkodásmódja, és az, hogy ezáltal a következő generáció is mit lát és majd hogyan cselekszik.

Ezután Antóni Pál önkéntes – aki jelenleg a Pünkösdi Teológiai Főiskolán másodéves hallgató és most a Cigánymisszióban végzi nyári gyakorlatát – beszélt röviden Noé történetéről. Elmondta, hogy Noé engedelmeskedett az Istennek, amikor azt kérte tőle, hogy építsen bárkát és menjen be a családjával együtt. Noé engedelmeskedett, és ennek a következménye az lett, hogy megmenekültek! Noén keresztül a család is megszabadult a pusztulástól, ezért fontos, hogy mi is engedelmesek legyünk, és Isten így rajtunk keresztül hívja be a családunkat, rokonainkat, barátainkat, ismerősöket és ismeretleneket is a bárkába.

Horvát Béla, aki az Igét hirdette (ApCsel 2,37-38), a bűn megvallásáról és a szeretetről beszélt.
Nagyon fontos az ember életében, hogy felismerje, miszerint ő bűnös, és bűnbocsánatra van szüksége. A bűnöket fel kell ismerni, meg kell vallani, és el kell hagyni! Amikor ez a változás megtörténik a szívben, amely a Szent Szellem munkája, akkor mindez a cselekedetekben is meg fog nyilvánulni, és mindenki számára látható lesz a változás. Példaként hozva: aki eddig gyűlölte ellenségeit, az most imádkozik értük. Ezt kívülállóként hallgatva, aki még nem ismeri Jézust, annak mindez lehetetlennek tűnhet, de ahol Jézust befogadják, ott változás történik – a régiek elmúlnak és újjá lesz minden. Ez azt jelenti, hogy ha eddig gyűlöltem valakit, azt most már nem fogom gyűlölni, mert a bennem levő szeretet nagyobb, mint az érzéseim, nagyobb az, Aki bennem van, mint aki e világban van. Bennünk az Istennek Szent Szelleme van, a világban pedig a gyűlölet, erőszakosság és romlottság tombol. Jézus szeretett bennünket, meghalt értünk, mi is szeressük egymást, mert erről fognak megismerni bennünket, hogy az Ő tanítványai vagyunk!

Mindezek után Úrvacsora következett, ahol megemlékeztünk arról, hogy Jézus meghalt értünk. A mi bűneink szegezték Őt keresztfára, miattunk gyalázták és értünk szenvedett, de harmadnapon feltámadt és békességet hozott számunkra az Atyával. Jézus engesztelő áldozata által kegyelemben részesülünk – ez a kegyelem korszaka.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 28.
 • 2023. március 28. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »