A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió demecseri gyülekezete augusztus 8-án hálaadó nappal egybekötött bemerítési istentiszteletet tartott a helyi Reményhír Közösségi házban. Az ünneplő gyülekezetet Szentesi Zoltán vezető presbiter köszöntötte, majd a zenés dicsőítés után Surman László vezető presbiter igehirdetése következett, melyben a bemerítés lényegéről beszélt. Ezután került sor a bemerítésre, amikor is öt nő és egy férfi tett tanúbizonyságot hitéről. Ezt követően az újonnan bemerítettek úrvacsorai közösségben vettek részt, e szolgálatot Rézműves Mihály végezte. Az alkalom záróakkordjaként közös ebédre került sor.

Az itt lévő embereket figyelve a kegyelem szó jutott eszembe. Szemükben szeretet, öröm és alázat tükröződött. Láttam, hogy ezek az emberek már nem elsősorban magukért, hanem sokkal inkább embertársaikért, az egész magyar társadalomért imádkoznak őszinte hittel. Nos, amennyire megdöbbentett ez a szemlélet, annyira felemelő érzés volt találkozni a hit által megváltozott életű cigány emberekkel.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »