edesanyakgyongye_csillagpont_2014_05

Május 12-én, a békési Csillagpontban (Soványhát utca 11 szám alatt) új program került megrendezésre. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió a „Remény – Híd” – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt keretében szervezte az „Édesanyák gyöngye- háziasszonyok csoportja” című programot.

Balogné Huszár Anikó gyógypedagógus bevezetőjében az identitás pozitív megéléséről beszélt. A város lakossága számára meghirdetett programon interaktívan beszélgettek az önellátás, gazdálkodás, konyhai növények, zöldség- és gyümölcstermesztés, állattartás, az egészséges és vegyszermentes élelmiszerek otthoni előállításáról. Mindenki egyetértett abban, hogy a társadalom peremszéléről, a szegénységből való felemelkedés egyik záloga az önellátás. Balogné Huszár Anikó és a hallgatóság együtt fogalmazták meg, hogy, amit a családok megtermelnek, azt nem kell drága pénzen megvenni. Ez hosszútávon növekedést, gyarapodást eredményez a legszegényebb család konyháján is. S, hogy mindez ne csak elméletben létezzen, a szervezők a helyszínen szedett friss bodzaszirmokból, a megfelelő adalékok segítségével készítettek közösen bodzaszörpöt. Ez jól alátámasztotta az elhangzottakat. A résztvevők hallhatták, hogy minden hónapnak meg van a maga termése, mely egy kis munkával, a környezetünkben található hasznos növényekből gyarapíthatja a család konyháját.

Az „Édesanyák gyöngye – háziasszonyok csoportja” program az azon résztvevők képzésére törekszik. A csoportos foglalkozás célja gazdálkodási, öneltartási, higiéniai, gyermekgondozási, és nevelési tanácsok megosztása, tapasztalatcseréje. Ugyanakkor kellemes beszélgetésre volt lehetőség gyermeknevelésről, családtervezésről, az egészséges táplálkozásról, vagy éppen a háztartás vezetéséről. A programon részt vett anyukák és házi asszonyok újabb tapasztalatokkal és ötletekkel gazdagodtak. Májusban az érdeklődők még két alkalommal vehetnek részt a programon.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »