edesanyakgyongye_csillagpont_2014_05

Május 12-én, a békési Csillagpontban (Soványhát utca 11 szám alatt) új program került megrendezésre. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió a „Remény – Híd” – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt keretében szervezte az „Édesanyák gyöngye- háziasszonyok csoportja” című programot.

Balogné Huszár Anikó gyógypedagógus bevezetőjében az identitás pozitív megéléséről beszélt. A város lakossága számára meghirdetett programon interaktívan beszélgettek az önellátás, gazdálkodás, konyhai növények, zöldség- és gyümölcstermesztés, állattartás, az egészséges és vegyszermentes élelmiszerek otthoni előállításáról. Mindenki egyetértett abban, hogy a társadalom peremszéléről, a szegénységből való felemelkedés egyik záloga az önellátás. Balogné Huszár Anikó és a hallgatóság együtt fogalmazták meg, hogy, amit a családok megtermelnek, azt nem kell drága pénzen megvenni. Ez hosszútávon növekedést, gyarapodást eredményez a legszegényebb család konyháján is. S, hogy mindez ne csak elméletben létezzen, a szervezők a helyszínen szedett friss bodzaszirmokból, a megfelelő adalékok segítségével készítettek közösen bodzaszörpöt. Ez jól alátámasztotta az elhangzottakat. A résztvevők hallhatták, hogy minden hónapnak meg van a maga termése, mely egy kis munkával, a környezetünkben található hasznos növényekből gyarapíthatja a család konyháját.

Az „Édesanyák gyöngye – háziasszonyok csoportja” program az azon résztvevők képzésére törekszik. A csoportos foglalkozás célja gazdálkodási, öneltartási, higiéniai, gyermekgondozási, és nevelési tanácsok megosztása, tapasztalatcseréje. Ugyanakkor kellemes beszélgetésre volt lehetőség gyermeknevelésről, családtervezésről, az egészséges táplálkozásról, vagy éppen a háztartás vezetéséről. A programon részt vett anyukák és házi asszonyok újabb tapasztalatokkal és ötletekkel gazdagodtak. Májusban az érdeklődők még két alkalommal vehetnek részt a programon.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-berettyoujfalu-20210226_00
Babavárást támogatva

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának Berettyóújfalui SZERETETPONTJA a legkisebbekre is nagy figyelmet fordít. Egy több gyermekes kismamát kerestünk fel otthonában, amit megelőzött egy személyes

Elolvasom »
Nagyharsányi összefogás

Az MPE OCM Segítő Szolgálat Nagyharsányi csapata összefogott egy Alsószentmártoni családért. Ebben a családban 6 gyermeket nevelnek és egy unoka bővítette a családot

Elolvasom »