Nyár folyamán a „Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Segítő Szolgálat feladatellátásának fejlesztése” című, TÁMOP-5.4.12-14/1-2015-0008 számú projektjén belül Kecelen, Bátyán, Hartán, Solton és Kalocsán is megrendeztük az Egészségmegőrző és Bűnmegelőzési Napjainkat.

A programnak köszönhetően lehetőség nyílt az ellátottainknak, hozzátartozóiknak és az érdeklődőknek a népbetegségeket megismerni, az egészségmegőrzés témájában bővebb ismeretekre szert tenni. Ez utóbbiról szóló előadásban egy nagyszerű, felkészült előadó tartott előadást, miután lehetőség nyílt mind a nyilvános, mind a személyes kérdések felvetésére is. Nagyon sok hasznos információ hangzott el, sok-sok tanáccsal és jó gondolattal tért haza a hallgatóság. A bűnmegelőzéssel kapcsolatos előadás vidám hangulatban telt, az előadó szemléltető előadásmódjának köszönhetően, mégis hasznos tanácsokkal gazdagodott mindenki. Az előadások alkalmával sokszor borús volt az idő, ennek ellenére sokan vettek részt rendezvényeinken. Külön köszönet a kollégáknak, akik teljes erőbedobással vettek részt, gyorsan besegítettek a szeretetvendégség előkészületeiben.

Egészségmegőrzés témában a program célja az időskori egészségmegőrzés, valamint a betegségek megelőzése, felismerése, a szűrővizsgálatok fontossága, rendszeressége volt. A népbetegségek, melyek mögött életmódbeli hibáink állnak, valamint a nem megfelelő táplálkozással bizonyíthatóan összefüggésbe hozható betegségekről volt szó. Bűnmegelőzés témájában bűnmegelőzési tanácsokat kaptak az idősek: piacon, buszon, otthon, idegen érkezésekor, lakásbiztonsággal kapcsolatos teendők, pénzfelvétel esetén, kórházi tartózkodás alatt illetve a szomszédokkal való kapcsolattartás vonatkozásában.

Nagyon hasznosnak találtuk ezeket az előadásokat, hiszen minden embernek oda kell figyelnie saját magára, az egészségére. Minden tőle telhetőt meg kell tennie megőrzése érdekében, és fontos, hogy szakembertől hallja a tanácsokat, hiszen akkor hiteles lesz a tanácsadás.

Kánászi-Nédó Tibor

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »