Idosek-napja-segitoink

Gáborján községben rendezték meg ellátottaik számára Idősek napi ünnepségét a Segítő Szolgálat berettyóújfalui telephelyének munkatársai, akik minden évben igyekeznek színvonalas eseménnyel megemlékezni a szépkorúakról.

A korábbi évekhez hasonlóan a szervezők most is mindent megtettek azért, hogy minél több ellátottat tudjanak vendégül látni, ezúttal a gyönyörűen felújított gáborjáni Faluház nyitotta meg kapuit az időskorúak számára.

Gáborján Község Önkormányzata a helyszínen kívül a szervezési munkák jelentős részét és a rendezvény anyagi hátterének nagy részét is biztosította, a Segítő Szolgálat pedig a vendéglátás anyagi feltételeinek biztosításából, az előkészületi munkákból is kivette a részét.

Az est első részében Mező Gyula polgármester köszöntötte a vendégeket, aki beszédében az idős kor szépségeire mutatott rá, őt követően pedig Salamon Józsefné, az MPE OCM Segítő Szolgálat berettyóújfalui telephelyének munkatársa üdvözölte a jelenlévőket, Tóth József református lelkipásztor pedig a szeretet és a hit erejéről beszélt. Az eseményen Kis István, az országos cigánymisszió békési központjának képviseletében az idősek köszöntésén túl a megtérés jelentőségét hangsúlyozta.

Az ünnepség második részében az iskolások szavalatai következtek, majd a „Húrnyűvők” – azaz a gáborjáni citerazenekar színvonalas műsora szórakoztatta a közönséget, őket pedig a Gáborjáni Roma Táncos lányok műsora követte.

Természetesen a finom falatok sem maradtak el az ünnepségről. A vendégek jóízűen fogyasztották a helyi polgármester által főzött ízletes birkapörköltet, a Bástya étterem által felajánlott töltött káposztát, valamint a finom desszerteket. Az eseményen Liszter Sándor előadóművész és a Vadrózsák produkciója nyújtott maradandó élményt a jelenlévőknek.

Néztük a boldog, megelégedett arcokat és mindnyájan azt gondoltuk, hogy megérte a fáradozást, előkészületeket, az izgalmat az ünnepség megszervezése. Az ellátottak szemeiből hála és köszönet tükröződött, ami mindnyájunkat nagy örömmel töltött el” – fogalmazták meg a szervezők.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. április 18.
 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. április 18. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Komoly kihívások várnak a fiatalokra

Izgalmas és tanulságos előadásokkal, értékes gondolatokkal szolgált a résztvevők számára a Pünkösdi Cigánymisszió központjában megrendezett ötödik „Lélekben rendben” esemény, amelynek résztvevői ezúttal  a

Elolvasom »