Idosek-napja-segitoink

Gáborján községben rendezték meg ellátottaik számára Idősek napi ünnepségét a Segítő Szolgálat berettyóújfalui telephelyének munkatársai, akik minden évben igyekeznek színvonalas eseménnyel megemlékezni a szépkorúakról.

A korábbi évekhez hasonlóan a szervezők most is mindent megtettek azért, hogy minél több ellátottat tudjanak vendégül látni, ezúttal a gyönyörűen felújított gáborjáni Faluház nyitotta meg kapuit az időskorúak számára.

Gáborján Község Önkormányzata a helyszínen kívül a szervezési munkák jelentős részét és a rendezvény anyagi hátterének nagy részét is biztosította, a Segítő Szolgálat pedig a vendéglátás anyagi feltételeinek biztosításából, az előkészületi munkákból is kivette a részét.

Az est első részében Mező Gyula polgármester köszöntötte a vendégeket, aki beszédében az idős kor szépségeire mutatott rá, őt követően pedig Salamon Józsefné, az MPE OCM Segítő Szolgálat berettyóújfalui telephelyének munkatársa üdvözölte a jelenlévőket, Tóth József református lelkipásztor pedig a szeretet és a hit erejéről beszélt. Az eseményen Kis István, az országos cigánymisszió békési központjának képviseletében az idősek köszöntésén túl a megtérés jelentőségét hangsúlyozta.

Az ünnepség második részében az iskolások szavalatai következtek, majd a „Húrnyűvők” – azaz a gáborjáni citerazenekar színvonalas műsora szórakoztatta a közönséget, őket pedig a Gáborjáni Roma Táncos lányok műsora követte.

Természetesen a finom falatok sem maradtak el az ünnepségről. A vendégek jóízűen fogyasztották a helyi polgármester által főzött ízletes birkapörköltet, a Bástya étterem által felajánlott töltött káposztát, valamint a finom desszerteket. Az eseményen Liszter Sándor előadóművész és a Vadrózsák produkciója nyújtott maradandó élményt a jelenlévőknek.

Néztük a boldog, megelégedett arcokat és mindnyájan azt gondoltuk, hogy megérte a fáradozást, előkészületeket, az izgalmat az ünnepség megszervezése. Az ellátottak szemeiből hála és köszönet tükröződött, ami mindnyájunkat nagy örömmel töltött el” – fogalmazták meg a szervezők.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »