Dr. Rihmer József, Józsi bácsi most ünnepelte 99. születésnapját. Az MPE OCM Segítő Szolgálat pécsi telephelyének ellátottja. A Segítő Szolgálat békési központja emléklappal köszöntötte, pécsi telephelyünk pedig egy üveg bort, és felesége egy csokor virágot kapott ajándékba. Egy kisebb ünnepséget szerveztünk számára itt, az irodánkban. A gondozójuk ment el értük, irodavezetőnk pedig átnyújtotta számukra a figyelmességeket. Egy kis délutáni süteményezés és pezsgőzés – természetesen alkoholmentes gyerekpezsgővel – következett, melynek során kellemesen elbeszélgettünk velük.

Gizi néni májusban volt 90 éves, Józsi bácsi pedig most töltötte be a 99 évet. Volt már 25 éves ezüst-, 50 éves arany-, és 60 éves gyémántlakodalmuk is. Jövőre ünneplik majd rubinlakodalmukat, azaz a 70 éves házassági évfordulójukat. Ráadásul 2015-ben lesz Józsi bácsi 100 éves. Mindezt derűvel és reménységgel várják és várjuk mi is.

Életkoruk ellenére kitűnő egészségi állapotnak örvendhetnek. Józsi bácsi bot és szemüveg nélkül önállóan közlekedik, még az emeletre is könnyen feljött. Ennyi idősen sem szorulnak ápolásra, mindketten boldogan élnek a támogató család és gondozó szolgálatunk segítségével.

Mi, az irodai munkatársak igyekeztünk kellemes légkört teremteni az ünnepléshez. Finom sütemények kerültek az asztalra, és nyolcan is leültünk beszélgetni az ünnepeltekkel. Mindannyian megdöbbentünk az idős házaspár szellemi frissességén. Nemcsak az elméjük tisztasága, hanem a memóriájuk és a tudásuk is fantasztikus.

A beszélgetés során családi és történelmi témákról volt szó. Mindketten nemesi családból származnak, és mindketten magasan képzettek. Gyermekeiket és unokáikat is megemlítették, de többször történelmi témákra terelték a szót. Gizi néni a mai napig tudja az Árpád-házi királyok névsorát. Öröm volt velük lenni, és láthattuk, hogy mennyire meghatódtak ünneplésükön!

Major Róbertné, Pécs

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések