Az aktuális kérdések megvitatásán túl tisztújításra is sor került a Magyar Pünkösdi Egyház V. Egyházkerületének tanácsülésén az MPE OCM békési központjában.

Az ülésen a dicsőítések után Durkó Albert hirdetett igét, központi üzenetként megfogalmazva, hogy be kell töltekeznünk Szent Szellemmel ahhoz, hogy Isten tudjon használni minket, ehhez azonban gyakran várakozásra van szükség, amit el kell fogadniuk a híveknek.  A tisztújítás keretében a jelenlévők egyhangú döntése alapján megválasztották egyházkerületi vezetőnek  Durkó Albertet és egyházkerületi vezető-helyettesnek Surman Lászlót, majd pedig az aktuális feladatokról, – különös tekintettel a menekültek befogadása során végzett munkára – hallhattak beszámolót a jelenlévők. A misszió a kezdetektől fogva szolgál az Ukrajnából érkező menekültek felé, az elmúlt hónapokban több száz főt fogadtak az erre a célra átalakított közösségi házakban. A szervezet munkatársai a nehézségek ellenére igyekeznek ajándékként tekinteni a rászorulókra, több pozitív példa is elhangzott ennek a hozzáállásnak a gyümölcseiről.

Mint az a tanácskozáson is megfogalmazódott a gyakorlati segítségnyújtáson túl fontos feladat a lelki támogatás nyújtása, ugyanakkor egyfajta missziós lehetőség is a menekültek felé való szolgálat.  Az Országos Cigánymissziónak lehetősége nyílt arra, hogy a gyerekekkel szakemberek foglalkozzanak, pszichológusok, szociális területen dolgozók, és pedagógusok tartanak rendszeres foglalkozásokat a menekültszállásokon. A jövőbeni célok között szerepel, hogy három éven belül a cigány egyházkerületben megduplázódjon a gyülekezetek száma, folyamatosak lesznek képzések, amelyek hozzájárulnak az evangelizációs feladatok kiterjedéséhez is.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »