anyumeselj_remenyhid_20131003_14

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió, Békés Város Önkormányzatának, a Reményhír Alapítványnak és a Türr István Képző és Kutató Intézet összefogásában, idén szeptemberben indult el a „Remény-Híd” – Békésen élő hátrányos csoportok felzárkóztatása című projekt.

A 25 hónapon át tartó projekt közel 60 rendezvényt foglal magába. Az elsőre, szeptember 26-án, csütörtökön este 17 órától került sor, amely „Anyu mesélj! – mesét minden családba” címet viseli.

A havonta egyszer megrendezésre kerülő mesés est célja a szülő-gyermek kapcsolat erősítése közös tevékenységek, játékok által.

Az első Anyu mesélj! estre közel 40 gyermek és szülő látogatott el a Reményhír Házba.

A mesélésre, a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvoda óvodapedagógusa lett felkérve, aki játékos, bábos szemléltetéssel adta elő a mesét a gyermekeknek. A tanulságos történetet a kicsik a szüleik ölében, vagy a párnákkal és plüssállatokkal tarkított szőnyegen ülve, szájtátva hallgatták. A mese után a gyermekek számára is érthető módon beszélték meg a történet tanulságait. Az este végén a gyermekek a meséhez kapcsolódó feladatlapot és kirakót kaptak, melyet szüleik segítségével, közösen tudtak megoldani.

A következő Anyu mesélj! október 31-én, csütörtökön, 17 órától kerül megrendezésre a Reményhír Házban (Békés, Verseny u. 7.), melyre szeretettel várjuk a mesét szerető gyermekeket és szüleiket!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »