Iskolánk az elmúlt 4 évben az „EFOP-3.1.5-16-2016-00001 „A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” című kiemelt projektben együttműködő partnere volt az Oktatási Hivatalnak. A bevont 300 oktatási intézmény közül 20 iskola részesült – köztük a Reményhír Intézmény – az „Együtt a korai iskolaelhagyás ellen” cím odaítélésében. A projekt befejeződésével 2021. március 16-án Merklné Kálvin Mária a Pedagógiai-Szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának főosztályvezetője adta át intézményünk vezetőjének a díjat, a pandémiás helyzetre való tekintettel, online konferencia keretében.

„…Figyelemmel kísérve munkájukat azt láttuk, hogy Intézményfejlesztési és Hálózati munkacsoportjuk tevékenysége sikeresen beágyazódott a nevelőtestület működösébe, a különböző programokban és azok leírásában rendre megjelentek a pozitív nevelői attitűdök és a korai iskolaelhagyás mérséklése területén is sikereket értek el. Önálló, újszerű kezdeményezések, komplex megoldások jelennek meg a működésükben, továbbá kiemelkedően sokat tesznek az iskolai lemorzsolódás megelőzéséért a veszélyeztetett tanulók számának csökkentése érdekében. Az intézmény munkája példaértékű, minta lehet a hasonló nehézséggel küzdő iskoláknak. …

A program keretében intézményünkben komplex intézményfejlesztést végeztünk, pedagógusaink módszertani megújulása megtörtént a Komplex Alapprogram megismerésével, intézményi szintű bevezetésével. Törekedünk a tanulóbarát oktatási környezet kialakítására, elsősorban a kooperatív, differenciált tanulásszervezéshez szükséges feltételek megteremtésére, a fejlesztést elősegítő eszközök (pl. társasjátékok, logikai, készségfejlesztő játékok, tanulói tabletek) beszerzésére.

Munkánk eredménye több ponton is mérhetővé vált: a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulók aránya csökkent, a magatartási problémák enyhültek, az órák változatosabbá, játékosabbá váltak, a tanulók értékelése, önértékelése pozitív irányban változott. Pályaválasztásuk tudatosabbá vált. A szülőkkel sikerült szorosabb kapcsolatot kialakítani, ami közös munkánkat a későbbiekben is erősíteni tudja.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »