Aki azt mondja, hogy a világosságban van, de gyűlöli a testvérét, az még mindig a sötétségben van. Aki szereti a testvérét, az a világosságban van, és nincs benne semmi megbotránkoztató. Ez kell, hogy jellemezzen bennünket – hangoztatta az MPE OCM munkatársa Eleken.

Mi a barátság? Miért van szükség barátokra – hangzott a kérdés Eleken április 4-én.

– A barátság két vagy több ember között létrejött szeretetteljes kapcsolat. De vigyázni kell, mert vannak ártalmas barátságok is – figyelmeztettet Antóni Ernő. Ezek ugyanis nem építenek, nem Krisztusban gyökereznek, és ez a kapcsolati forma a bűnből táplálkozik.

A Cigánymisszió munkatársa ugyanakkor elmondta: – Nagyon sok dolog akadályozhatja, hogy szeressük egymást – példái közt sorolta fel –, nem ismerjük egymást, vagy „nagyon is ismerjük” a másikat. Ilyen például még a félelem, a zárkózottság, a csalódás a másik félben, vagy a gőg. Ezek akadályozzák többek közt, a barátságot a kapcsolatunkban, és a szeretetünk embertársaink irányában. Ha ezekre oda figyelünk barátságban, szeretett teljes kapcsolatban élhetünk embertársaink, környezetünkben és világunkban.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »