Bartha Aurél nyíregyházi lakos telefonon kereste meg az MPE OCM Segítő Szolgálat Hencidai Telephelyét, hogy testvére dr. Bartha Katalin elhalálozott, és a lakásában lévő ingóságokat – bútorzat, ruhaneműk, edények – telephelyünk részére felajánlja, mivel évek óta megelégedéssel vette igénybe házi segítségnyújtás és étkeztetés szolgáltatásainkat.

Gáborján község polgármesterével történt egyeztetés után az önkormányzat rendelkezésünkre bocsájtotta kisteherautóját és négy közmunkását az adományok Berettyóújfaluból történő elszállításához, mely szíves segítséget ezúton is köszönünk szépen.

A berakodás során a felajánlókkal elkészítettük az adományok listáját, és egyeztettük elosztásuk rendjét. Az adományok nagy részének rászorulókhoz való felajánlásához hozzájárultak. Engedélyezték továbbá azt is, hogy a szekrényeket és egy szőnyeget a telephelyünkön hasznosíthassuk.

Az adományok elosztását 2017. július 10-re hirdettük meg. A közmunkások az adott napon kirakodták a felajánlásokat. Egy gondozónő volt a segítségünkre. Sorra érkeztek a rászorulók, és kb. egy óra alatt minden adomány gazdára talált.

Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy segítséget jelent bármilyen adomány a rászorulók részére, akiknek nagy része közmunkás bérből élő roma lakos. Volt, aki könnyes szemmel vette át az automata mosógépet, és ott mutattuk meg neki a működését, mert még soha nem volt neki. Vagy a rekamié is, mely által kényelmes fekhelyhez jutott egy nagycsalád, de ugyanígy tudtak örülni a foteleknek, a különböző kis asztaloknak és eszközöknek is. Úgy vitték el az adományokat, mintha valami kincset kaptak volna.

Mi pedig már nem éreztük a korábbi pakolás, a lépcsőzés fáradalmait. Azt éreztük, hogy közel 20 rászorult napját tettük boldoggá az adománnyal. Látva a jelenlévők hálás tekintetét, azt éreztük, hogy megérte!

Salamon Józsefné

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések