Bartha Aurél nyíregyházi lakos telefonon kereste meg az MPE OCM Segítő Szolgálat Hencidai Telephelyét, hogy testvére dr. Bartha Katalin elhalálozott, és a lakásában lévő ingóságokat – bútorzat, ruhaneműk, edények – telephelyünk részére felajánlja, mivel évek óta megelégedéssel vette igénybe házi segítségnyújtás és étkeztetés szolgáltatásainkat.

Gáborján község polgármesterével történt egyeztetés után az önkormányzat rendelkezésünkre bocsájtotta kisteherautóját és négy közmunkását az adományok Berettyóújfaluból történő elszállításához, mely szíves segítséget ezúton is köszönünk szépen.

A berakodás során a felajánlókkal elkészítettük az adományok listáját, és egyeztettük elosztásuk rendjét. Az adományok nagy részének rászorulókhoz való felajánlásához hozzájárultak. Engedélyezték továbbá azt is, hogy a szekrényeket és egy szőnyeget a telephelyünkön hasznosíthassuk.

Az adományok elosztását 2017. július 10-re hirdettük meg. A közmunkások az adott napon kirakodták a felajánlásokat. Egy gondozónő volt a segítségünkre. Sorra érkeztek a rászorulók, és kb. egy óra alatt minden adomány gazdára talált.

Örömmel tapasztaltuk, hogy milyen nagy segítséget jelent bármilyen adomány a rászorulók részére, akiknek nagy része közmunkás bérből élő roma lakos. Volt, aki könnyes szemmel vette át az automata mosógépet, és ott mutattuk meg neki a működését, mert még soha nem volt neki. Vagy a rekamié is, mely által kényelmes fekhelyhez jutott egy nagycsalád, de ugyanígy tudtak örülni a foteleknek, a különböző kis asztaloknak és eszközöknek is. Úgy vitték el az adományokat, mintha valami kincset kaptak volna.

Mi pedig már nem éreztük a korábbi pakolás, a lépcsőzés fáradalmait. Azt éreztük, hogy közel 20 rászorult napját tettük boldoggá az adománnyal. Látva a jelenlévők hálás tekintetét, azt éreztük, hogy megérte!

Salamon Józsefné

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. június 1.
 • 2023. június 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. június 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2023. június 1. 18:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2023. június 1. 19:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Határok nélkül Mátészalkán

Több mint félezer résztvevővel rendezték meg Mátészalkán az l. Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferenciát. A Pünkösdi Cigánymisszió kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencében élő

Elolvasom »
Isten tervei a cigánysággal

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »