karpatalja

Az Ungvár melletti Homok településen jártak a Glória Gyülekezet képviselői. A helyi roma gyülekezetben megtartott ünnepi istentiszteleten Rézműves Ferenc, kótaji lelkipásztor bátorította a híveket, akik örömmel fogadták az együttműködés lehetőségét.

Első alkalommal látogattak az Ukrajnában található Homokra az MPE OCM megbízásából a kótaji gyülekezet képviselői, akik szeretnének a jövőben szoros kapcsolatot kialakítani az ottani közösséggel. Az ünnepség három nyelven – magyarul, ukránul és cigányul – zajlott, a helyiek gyermekműsorral, dicséretekkel, bizonyságokkal is készültek az eseményre, amelyen több környékbeli pásztor is jelen volt. A misszió vezetőinek üdvözletét Rézműves Ferenc adta át, aki tolmácsolta az OCM Kárpátaljára néző jövőbeni terveit is. A lelkipásztor igehirdetésében azzal buzdította a jelenlévőket, hogy Istennek a jelenlegi háborús időkben is megvan a reményteli terve az életükre nézve.  A tapasztalatok azt mutatják, hogy a háború okozta nehézségek, és a szegénység ugyan rányomja a bélyegét a mindennapok hangulatára, de a helyi hívek bíznak Isten kegyelmében, a gyülekezeteket összekovácsolta a jelenlegi helyzet, a különböző felekezetek tagjai közösen imádkoznak a megoldásért.

„Nagy áldás volt számunkra a mostani látogatás. Szeretnénk, ha minél szorosabb kapcsolat alakulhatna ki a gyülekezeteink között, reméljük, hogy ennek ápolására egyre több lehetőség nyílik a jövőben. Noha több órát kellett várnunk visszafele a határon, mindenért kárpótolt minket az a szeretet, amelyet a kárpátaljai testvéreinktől kaptunk” – fogalmazott Rézműves Ferenc.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió terveiben szerepel, hogy az elkövetkezendő hónapokban több alkalommal is nagyobb mennyiségű adománnyal támogassa az Ukrajnában élő rászorulókat.

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »