karpatalja

Az Ungvár melletti Homok településen jártak a Glória Gyülekezet képviselői. A helyi roma gyülekezetben megtartott ünnepi istentiszteleten Rézműves Ferenc, kótaji lelkipásztor bátorította a híveket, akik örömmel fogadták az együttműködés lehetőségét.

Első alkalommal látogattak az Ukrajnában található Homokra az MPE OCM megbízásából a kótaji gyülekezet képviselői, akik szeretnének a jövőben szoros kapcsolatot kialakítani az ottani közösséggel. Az ünnepség három nyelven – magyarul, ukránul és cigányul – zajlott, a helyiek gyermekműsorral, dicséretekkel, bizonyságokkal is készültek az eseményre, amelyen több környékbeli pásztor is jelen volt. A misszió vezetőinek üdvözletét Rézműves Ferenc adta át, aki tolmácsolta az OCM Kárpátaljára néző jövőbeni terveit is. A lelkipásztor igehirdetésében azzal buzdította a jelenlévőket, hogy Istennek a jelenlegi háborús időkben is megvan a reményteli terve az életükre nézve.  A tapasztalatok azt mutatják, hogy a háború okozta nehézségek, és a szegénység ugyan rányomja a bélyegét a mindennapok hangulatára, de a helyi hívek bíznak Isten kegyelmében, a gyülekezeteket összekovácsolta a jelenlegi helyzet, a különböző felekezetek tagjai közösen imádkoznak a megoldásért.

„Nagy áldás volt számunkra a mostani látogatás. Szeretnénk, ha minél szorosabb kapcsolat alakulhatna ki a gyülekezeteink között, reméljük, hogy ennek ápolására egyre több lehetőség nyílik a jövőben. Noha több órát kellett várnunk visszafele a határon, mindenért kárpótolt minket az a szeretet, amelyet a kárpátaljai testvéreinktől kaptunk” – fogalmazott Rézműves Ferenc.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió terveiben szerepel, hogy az elkövetkezendő hónapokban több alkalommal is nagyobb mennyiségű adománnyal támogassa az Ukrajnában élő rászorulókat.

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »