karpatalja

Az Ungvár melletti Homok településen jártak a Glória Gyülekezet képviselői. A helyi roma gyülekezetben megtartott ünnepi istentiszteleten Rézműves Ferenc, kótaji lelkipásztor bátorította a híveket, akik örömmel fogadták az együttműködés lehetőségét.

Első alkalommal látogattak az Ukrajnában található Homokra az MPE OCM megbízásából a kótaji gyülekezet képviselői, akik szeretnének a jövőben szoros kapcsolatot kialakítani az ottani közösséggel. Az ünnepség három nyelven – magyarul, ukránul és cigányul – zajlott, a helyiek gyermekműsorral, dicséretekkel, bizonyságokkal is készültek az eseményre, amelyen több környékbeli pásztor is jelen volt. A misszió vezetőinek üdvözletét Rézműves Ferenc adta át, aki tolmácsolta az OCM Kárpátaljára néző jövőbeni terveit is. A lelkipásztor igehirdetésében azzal buzdította a jelenlévőket, hogy Istennek a jelenlegi háborús időkben is megvan a reményteli terve az életükre nézve.  A tapasztalatok azt mutatják, hogy a háború okozta nehézségek, és a szegénység ugyan rányomja a bélyegét a mindennapok hangulatára, de a helyi hívek bíznak Isten kegyelmében, a gyülekezeteket összekovácsolta a jelenlegi helyzet, a különböző felekezetek tagjai közösen imádkoznak a megoldásért.

„Nagy áldás volt számunkra a mostani látogatás. Szeretnénk, ha minél szorosabb kapcsolat alakulhatna ki a gyülekezeteink között, reméljük, hogy ennek ápolására egyre több lehetőség nyílik a jövőben. Noha több órát kellett várnunk visszafele a határon, mindenért kárpótolt minket az a szeretet, amelyet a kárpátaljai testvéreinktől kaptunk” – fogalmazott Rézműves Ferenc.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió terveiben szerepel, hogy az elkövetkezendő hónapokban több alkalommal is nagyobb mennyiségű adománnyal támogassa az Ukrajnában élő rászorulókat.

Kocsány Roland

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »