verpelet201203_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió március hónapban szervezte meg az első regionális találkozóját Verpeléten. Az MPE OCM Észak-magyarországi Regionális Konferenciáján különböző felekezetű cigánymissziós gyülekezetek vezetői, képviselői vettek részt. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió március hónapban szervezte meg az első regionális találkozóját Verpeléten. Az MPE OCM Észak-magyarországi Regionális Konferenciáján különböző felekezetű cigánymissziós gyülekezetek vezetői, képviselői vettek részt. A találkozó célja az volt, hogy a missziómunkások megismerjék egymás munkáját, tapasztalatot cseréljenek, valamint együttműködési kezdeményezések szülessenek a jövőre nézve. Az első Észak-magyarországi Regionális Konferencia szervezője, Berki András köszöntötte a Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezett szolgálókat – „mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárait”. Bár a résztvevők különböző felekezetű protestáns keresztények, mindnyájuk közös célja a romák Jézus Krisztushoz vezetése. A kisebb-nagyobb roma gyülekezetek részletes bemutatkozása után Durkó Albert az MPE OCM vezetője mutatta be a cigányok felemeléséért végzett tevékenységeket, ugyanakkor összefogásra hívta fel a konferencia résztvevőit. Az Országos Cigánymisszió részéről felszólalt még Szentesi Zoltán, a Cigány Módszertani és Kutató Központ igazgatója, aki beszámolt az intézmény szociológiai kutatásairól. Surman László a misszió vezető-helyettese ismertette a romák között végzett missziós munkát. Az Országos Cigánymisszió vezetői hangsúlyozták, hogy bárki-bármilyen nagy szolgálatot is végez, mindannyian csak eszközök Isten kezében az emberek megmentése érdekében.

A találkozó résztvevői egyetértettek az egység, az összefogás fontosságában, készen állva a szorosabb együttműködésre, egymás támogatására, hogy közösen érjék el a romákat Jézus Krisztusnak.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »