verpelet201203_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió március hónapban szervezte meg az első regionális találkozóját Verpeléten. Az MPE OCM Észak-magyarországi Regionális Konferenciáján különböző felekezetű cigánymissziós gyülekezetek vezetői, képviselői vettek részt. A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió március hónapban szervezte meg az első regionális találkozóját Verpeléten. Az MPE OCM Észak-magyarországi Regionális Konferenciáján különböző felekezetű cigánymissziós gyülekezetek vezetői, képviselői vettek részt. A találkozó célja az volt, hogy a missziómunkások megismerjék egymás munkáját, tapasztalatot cseréljenek, valamint együttműködési kezdeményezések szülessenek a jövőre nézve. Az első Észak-magyarországi Regionális Konferencia szervezője, Berki András köszöntötte a Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezett szolgálókat – „mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárait”. Bár a résztvevők különböző felekezetű protestáns keresztények, mindnyájuk közös célja a romák Jézus Krisztushoz vezetése. A kisebb-nagyobb roma gyülekezetek részletes bemutatkozása után Durkó Albert az MPE OCM vezetője mutatta be a cigányok felemeléséért végzett tevékenységeket, ugyanakkor összefogásra hívta fel a konferencia résztvevőit. Az Országos Cigánymisszió részéről felszólalt még Szentesi Zoltán, a Cigány Módszertani és Kutató Központ igazgatója, aki beszámolt az intézmény szociológiai kutatásairól. Surman László a misszió vezető-helyettese ismertette a romák között végzett missziós munkát. Az Országos Cigánymisszió vezetői hangsúlyozták, hogy bárki-bármilyen nagy szolgálatot is végez, mindannyian csak eszközök Isten kezében az emberek megmentése érdekében.

A találkozó résztvevői egyetértettek az egység, az összefogás fontosságában, készen állva a szorosabb együttműködésre, egymás támogatására, hogy közösen érjék el a romákat Jézus Krisztusnak.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »