teamof6

2014 óta működik az Európai Cigánymissziós Hálózat, melynek aktív tagja a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetője Durkó Albert is.

A hálózat megalakulásának előzményeként hozzuk, hogy 2013-ban egy amerikai-kínai missziós szervezet igazgatója felfigyelt három cigányokról szóló újságcikkre. Dr. Sharon Chan, a Great Commission Center International (Nemzetközi Nagy Küldetés Központ, továbbiakban: GCCI) igazgatója elolvasta Melody J. Wachsmuth cikkeit, melyekben kiemelte a cigányság európai helyzetét. A cikkek bemutatták, Isten hogyan munkálkodik a cigány közösségekben Európában, figyelembe véve az ő hatalmas kihívásaikat is. Ez megérintette az igazgatónő szívét, és a vezetőséggel, valamint a GCCI-vel együttműködő más személyekkel együtt elkezdtek gondolkodni és imádkozni azért, hogy a GCCI hogyan indíthatná a Kínai Gyülekezeteket a cigány közösségek felé való szolgálatra. 2013 szeptemberében Hong Kongban tartottak egy imaalkalmat 30 gyülekezeti pásztor és cigánymissziós vezető részvételével. Többen érezték, hogy a szívükre terhelődött a cigányok felé való szolgálat, és odaszánták magukat a folyamatos imára, és anyagi források cigánymisszióba irányítására.

Később, még abban az évben, a GCCI alapítója, Dr. Thomas Wang, Sharon és egy kis csoport egy felfedező utazást tett Szerbiában, ahol meglátogattak cigány közösségeket és találkoztak cigány keresztényekkel. Akkor eldöntötték, hogy rendeznek egy konferenciát, ami lehetőséget biztosít az Európában működő cigány vezetőknek és misszióknak a találkozásra, kapcsolódásra, valamint tudatosítja a cigányság helyzetét más európai gyülekezetekben és missziós szervezetekben.

2014. szeptember végén a GCCI tartott egy ötnapos konferenciát Budapesten, Magyarországon „Roma for the Nations” (Romák a Nemzetekért) címmel. Közel 160 résztvevő volt, beleértve 100 cigány vezetőt, akik 16 különböző országból jöttek. A konferencia egy szükséges és elengedhetetlen kapcsolódási pont szerepét töltötte be az emberek számára, hogy megláthassák, mi minden történik regionális szinteken. A résztvevők egyhangúlag kifejezték a vágyukat egy következő konferenciára, miután egy hatfős bizottságot választottak hat különböző országból, hogy ők vigyék tovább a mozgalmat.

Az ő látásuk, hogy tovább építsék a mozgalmat, hogy az Európában működő cigány közösségeket összekapcsolják és hálózatba építsék; kutatásokat végeznek azért, hogy az evangélium hirdetve legyen, és lássák a cigány közösségek átformálódását Európa szerte.

A küldetésük:

 • hirdetni a látást (roma vezetőknek, nem roma vezetőknek, gyülekezet vezetőknek, szervezeteknek, mozgalmaknak, missziós szervezeteknek, különböző felekezeteknek, EU Kormányzatnak…),
 • oktatni/felhatalmazni/felkészíteni (cigány vezetőket, nem cigány vezetőket, akik cigányok között szolgálnak a fiataloknak, gyülekezeteknek, mozgalmaknak),
 • bátorítani az átalakulást (személyekben, közösségekben, és ösztönözni a kibékülést a cigányok és nem cigányok között),
 • missziókat vonzani (felkutatni a missziós mezőt, helyi és nemzetközi missziósokat vonzani, missziósokat kiképezni),
 • ösztönözni (helyi gyülekezeteket, szolgálatokat, missziós kezdeményezéseket).

Az Európai Cigánymissziós Hálózat 2016 szeptemberében szervezi a következő nemzetközi cigánymissziós találkozót, melynek keretében a résztvevők megoszthatják egymással tapasztalataikat, kezdeményezhetik közös munkájukat a cigányság felé végzett szolgálatban.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. április 24.
 • 2024. április 24. 09:00

  Esemény: PI -képzés Isten Királysága

  Helyszín: Verseny u. 7, Békés, Verseny u. 7, 5630 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 17:00

  Esemény: Eleki házi csoport (Elek, Sport tér 8.)

  Helyszín:


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Bibliatanulmányozás Egerszalókon

  Helyszín: Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerbakta

  Helyszín: Egerbakta, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírkáta

  Helyszín: Nyírkáta, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Nyírmihálydi

  Helyszín: Nyírmihálydi, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Szeged

  Helyszín: Szeged, Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpelét

  Helyszín: Verpelét, 3351 Magyarország


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolt

  Helyszín: Kompolt, Deák F. utca 2.


   

 • 2024. április 24. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Tarnabodon

  Helyszín: Tarnabod, Rákóczi u. 37.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések