teamof6

2014 óta működik az Európai Cigánymissziós Hálózat, melynek aktív tagja a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió vezetője Durkó Albert is.

A hálózat megalakulásának előzményeként hozzuk, hogy 2013-ban egy amerikai-kínai missziós szervezet igazgatója felfigyelt három cigányokról szóló újságcikkre. Dr. Sharon Chan, a Great Commission Center International (Nemzetközi Nagy Küldetés Központ, továbbiakban: GCCI) igazgatója elolvasta Melody J. Wachsmuth cikkeit, melyekben kiemelte a cigányság európai helyzetét. A cikkek bemutatták, Isten hogyan munkálkodik a cigány közösségekben Európában, figyelembe véve az ő hatalmas kihívásaikat is. Ez megérintette az igazgatónő szívét, és a vezetőséggel, valamint a GCCI-vel együttműködő más személyekkel együtt elkezdtek gondolkodni és imádkozni azért, hogy a GCCI hogyan indíthatná a Kínai Gyülekezeteket a cigány közösségek felé való szolgálatra. 2013 szeptemberében Hong Kongban tartottak egy imaalkalmat 30 gyülekezeti pásztor és cigánymissziós vezető részvételével. Többen érezték, hogy a szívükre terhelődött a cigányok felé való szolgálat, és odaszánták magukat a folyamatos imára, és anyagi források cigánymisszióba irányítására.

Később, még abban az évben, a GCCI alapítója, Dr. Thomas Wang, Sharon és egy kis csoport egy felfedező utazást tett Szerbiában, ahol meglátogattak cigány közösségeket és találkoztak cigány keresztényekkel. Akkor eldöntötték, hogy rendeznek egy konferenciát, ami lehetőséget biztosít az Európában működő cigány vezetőknek és misszióknak a találkozásra, kapcsolódásra, valamint tudatosítja a cigányság helyzetét más európai gyülekezetekben és missziós szervezetekben.

2014. szeptember végén a GCCI tartott egy ötnapos konferenciát Budapesten, Magyarországon „Roma for the Nations” (Romák a Nemzetekért) címmel. Közel 160 résztvevő volt, beleértve 100 cigány vezetőt, akik 16 különböző országból jöttek. A konferencia egy szükséges és elengedhetetlen kapcsolódási pont szerepét töltötte be az emberek számára, hogy megláthassák, mi minden történik regionális szinteken. A résztvevők egyhangúlag kifejezték a vágyukat egy következő konferenciára, miután egy hatfős bizottságot választottak hat különböző országból, hogy ők vigyék tovább a mozgalmat.

Az ő látásuk, hogy tovább építsék a mozgalmat, hogy az Európában működő cigány közösségeket összekapcsolják és hálózatba építsék; kutatásokat végeznek azért, hogy az evangélium hirdetve legyen, és lássák a cigány közösségek átformálódását Európa szerte.

A küldetésük:

 • hirdetni a látást (roma vezetőknek, nem roma vezetőknek, gyülekezet vezetőknek, szervezeteknek, mozgalmaknak, missziós szervezeteknek, különböző felekezeteknek, EU Kormányzatnak…),
 • oktatni/felhatalmazni/felkészíteni (cigány vezetőket, nem cigány vezetőket, akik cigányok között szolgálnak a fiataloknak, gyülekezeteknek, mozgalmaknak),
 • bátorítani az átalakulást (személyekben, közösségekben, és ösztönözni a kibékülést a cigányok és nem cigányok között),
 • missziókat vonzani (felkutatni a missziós mezőt, helyi és nemzetközi missziósokat vonzani, missziósokat kiképezni),
 • ösztönözni (helyi gyülekezeteket, szolgálatokat, missziós kezdeményezéseket).

Az Európai Cigánymissziós Hálózat 2016 szeptemberében szervezi a következő nemzetközi cigánymissziós találkozót, melynek keretében a résztvevők megoszthatják egymással tapasztalataikat, kezdeményezhetik közös munkájukat a cigányság felé végzett szolgálatban.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. április 1.
 • 2023. április 1. 09:00

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2023. április 1. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. április 1. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Jób története

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »