Az MPE OCM Segítő Szolgálata országszerte 16 telephelyen nyújt segítséget, támogatást, házi segítségnyújtás és/vagy szociális étkeztetés formájában a szolgáltatást igénybe vevő, rászoruló idős embereknek. Nagy szervezetről beszélünk, mely hazánk 130 településén van jelen szociális szolgáltatásaival és közel 12.000 embert ér el napi szinten.

Ám most, így karácsony előtt, nem csak a kiterjedt hálózatot, mint óriási testet láthattuk, a Segítő Szolgálat „arcai”, telephelyvezetők és szociális gondozók jelentek meg december 20-án, ünnepi ebéden.

A Misszió vezetősége méltán lehet büszke az itt felvonult munkatársi csapatra, hisz valóban, a szó legnemesebb értelmében SZOLGÁLNAK ők, idős gondozottjaik felé, éjt nappallá téve, fáradhatatlanul végzik azt a feladatot, amit rájuk osztanak. Fazekas Hajnalka, intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, akik „Év gondozója” cím átadójára jöttek. A telephelyvezetők szemében csillogó szeretet és elismerés mutatta a legjobban, hogy a velük érkezett gondozók kiemelkedő hivatástudata és szakértelme jelöli őket az „Év gondozója 2016” címre. Azok a szavak melyekkel vezető a beosztottját dicsérheti talán nem is elegek munkájuk során tanúsított érdemeik méltatására. Csak néhány kiemelés hadd álljon itt, a teljesség igénye nélkül: „… személyében olyan embert ismertem meg, akire minden vezető csak vágyhat…”, „… jelenleg 73 éves, de egészségileg, mentálisan és fizikai teherbírás szempontjából is élen jár…”, „… ő az a gondozó, aki a kórházból hazaengedett időseit még este is meglátogatja…”

Ezek után láthatjuk, az ilyen nívós munkatársi gárdából kiválasztani a legjobbat, hiába hangzik közhelyesen, nehéz feladta. A 2016-os évben a választás Szikora Józsefnére (Tatabánya) esett. A már hagyományszerűen Segítő Szolgálatos logóval ellátott emlékplakettet Durkó Albert misszióvezető és Kiss Beáta főigazgató asszonytól vehette át, kissé megilletődött és meghatódott gondozónőnk.

Életére, családjára és munkájára Isten további gazdag áldását kívánjuk! Nagyon hálásak vagyunk érte és több száz másik gondozótársáért is, akik az MPE OCM meghosszabbított kezeként segítik az elesetett és rászorulót. Ilyen személyeket magunk mögött tudva, örömmel és reménnyel teli indulunk neki a következő évnek is!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések