Az MPE OCM Segítő Szolgálata országszerte 16 telephelyen nyújt segítséget, támogatást, házi segítségnyújtás és/vagy szociális étkeztetés formájában a szolgáltatást igénybe vevő, rászoruló idős embereknek. Nagy szervezetről beszélünk, mely hazánk 130 településén van jelen szociális szolgáltatásaival és közel 12.000 embert ér el napi szinten.

Ám most, így karácsony előtt, nem csak a kiterjedt hálózatot, mint óriási testet láthattuk, a Segítő Szolgálat „arcai”, telephelyvezetők és szociális gondozók jelentek meg december 20-án, ünnepi ebéden.

A Misszió vezetősége méltán lehet büszke az itt felvonult munkatársi csapatra, hisz valóban, a szó legnemesebb értelmében SZOLGÁLNAK ők, idős gondozottjaik felé, éjt nappallá téve, fáradhatatlanul végzik azt a feladatot, amit rájuk osztanak. Fazekas Hajnalka, intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, akik „Év gondozója” cím átadójára jöttek. A telephelyvezetők szemében csillogó szeretet és elismerés mutatta a legjobban, hogy a velük érkezett gondozók kiemelkedő hivatástudata és szakértelme jelöli őket az „Év gondozója 2016” címre. Azok a szavak melyekkel vezető a beosztottját dicsérheti talán nem is elegek munkájuk során tanúsított érdemeik méltatására. Csak néhány kiemelés hadd álljon itt, a teljesség igénye nélkül: „… személyében olyan embert ismertem meg, akire minden vezető csak vágyhat…”, „… jelenleg 73 éves, de egészségileg, mentálisan és fizikai teherbírás szempontjából is élen jár…”, „… ő az a gondozó, aki a kórházból hazaengedett időseit még este is meglátogatja…”

Ezek után láthatjuk, az ilyen nívós munkatársi gárdából kiválasztani a legjobbat, hiába hangzik közhelyesen, nehéz feladta. A 2016-os évben a választás Szikora Józsefnére (Tatabánya) esett. A már hagyományszerűen Segítő Szolgálatos logóval ellátott emlékplakettet Durkó Albert misszióvezető és Kiss Beáta főigazgató asszonytól vehette át, kissé megilletődött és meghatódott gondozónőnk.

Életére, családjára és munkájára Isten további gazdag áldását kívánjuk! Nagyon hálásak vagyunk érte és több száz másik gondozótársáért is, akik az MPE OCM meghosszabbított kezeként segítik az elesetett és rászorulót. Ilyen személyeket magunk mögött tudva, örömmel és reménnyel teli indulunk neki a következő évnek is!

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »