kifoztukbefoztuk

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója által működtetett Jelenlét Pont és a kömlői Biztos Kezdet Gyerekház közös szervezésében szeptember közepén befőző napot tartottunk.

A befőzés során lecsót készítettünk a kisgyermekes anyukák, illetve a Gyerekház és a Jelenlét Pont munkatársainak közreműködésével. A délelőtt folyamán kiváló hangulatban igen ízletes beraknivaló jött össze. Több,mint húsz üvegnyi lecsót tettünk el télire, és nagyon jót ettünk együtt.

Ezek a közösségi programok kiváló lehetőséget adnak egymás megismerésére. Sok fiatal anyuka számára kikapcsolódást és kötődési lehetőséget jelentenek az ilyen jellegű közösségi programok, hiszen a gyermek születése után sokszor a négy fal közé ragadnak. Fontos figyelnünk a kismamákra, fontos keresni, támogatni őket, mert a gyermek ugyan sok örömöt jelent, de sok kihívást is támaszt. Nem szabad és nem is kell egyedül csinálni a gyereknevelést! Ahogy egy régi afrikai mondás tartja: „A gyerek felneveléséhez egy egész falu kell.”

A jövőben is tervezzük hasonló, az étel köré épülő programok szervezését, mert az ennivaló minden szinten összehozza az embereket.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »