enkep20150417_01

2015. április 14-én ismét FÉK Klubbot tartottak Nyírvasváriban a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkatársai és önkéntesei. A legutóbbi klubfoglalkozáson 13 helybeli fiatal vett részt. Alkalmaink játékokból, egy-egy előadásból, kapucsínózásból és beszélgetésből állnak.

A legutóbbi előadás témája a helyes énkép kialakításáról szólt. Fontos, hogy mennyire ismerjük jó és rossz tulajdonságainkat, hogy mi motiválja cselekedeteinket. Az előadásban négy féle rossz gondolkodásmintáról volt szó.

  • „A teljesítmény csapdája”: bizonyos elvárásoknak kell megfelelnem ahhoz, hogy jól érezzem magam.
  • „A vád szava”: azok, akik kudarcot vallanak, méltatlanok a szeretetre és megérdemlik a büntetést.
  • „Az elismerés kényszere”: bizonyos embereknek el kell ismerniük ahhoz, hogy értékesnek érezzem magam.
  • „A reménytelenség csapdája”: mindig is az leszek, aki voltam, és soha nem tudok megváltozni. Reménytelen eset vagyok.

Aki ezek alapján éli az életét, mindig mások véleményének lesz kiszolgáltatva, és ez akadály lehet a pozitív énkép és jó önismeret kialakításában. Azonban mind a négy gondolkodásmód megváltoztatható. Törekedjünk arra, hogy ne is essünk bele ezekbe a csapdákba, vagy ha felismertünk benne magunkat, ki tudjunk törni a megszokott gondolkodásmódból.

Klubfoglalkozások jó tapasztalata, hogy egyre bővül a résztvevők száma, és akik eljönnek, új élményekkel, új ismerősökkel gazdagodnak. Továbbra is várunk minden érdeklődő fiatalt, keddenként, 18 órára az MPE Országos Cigánymisszió Nyírvasvári közösségi házába!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »