Ismét nagy sikert aratott az Anyák Napi Tavaszköszöntő Szimfonikus Koncert, amelyet az MPE OCM Kömlői Jelenlét Pontja a Danubia Zenekar közreműködésével rendezett a helyi katolikus templomban. A tavaszi zenei eseménynek már hagyománya van a településen.

A Kömlői Jelenlét Pont munkatársai három évvel ezelőtt indították útjára a Tavaszköszöntő Szimfonikus Koncert megrendezését, amely mára meghatározó eseménye lett a település kulturális életének. A koncerten ezúttal is a helyi óvodások és általános iskolások léptek fel közösen a Danubia Zenekarral, amely együttessel szoros kapcsolata van a szervezőknek. Köszöntőt mondott, Varga Pál plébános, és Papp Zoltán az MPE OCM presbitere.

A koncert a Magyar Máltai Szimfónia Program keretein belül valósult meg. Az esemény sajátossága, hogy minden évben összekötjük az Anyák Napjával és a gyerekek a szüleikkel együtt egy szeretetvendégségen is részt vehetnek. A településen zajló Fete Programnak az egyik szakterülete a szimfonikus zenei oktatás, ahol a gyermekek heti több alkalommal tanulnak zenei ismereteket. Nagyon komoly eredménynek tekintjük, hogy három év alatt teljesen az alapoktól kezdve a fiatalok eljuthattak egy olyan szintre, hogy ma már a Danubia Zenekarral közösen állhatnak ki a közönség elé. Jelenleg mintegy húsz diák vesz részt az állandó zenei oktatáson” – emelte ki a szervezők részéről Pappné Bencsik Diana a Kömlői Jelenlét Pont vezetője, aki külön köszönetet mondott Burai Ádám, Báder Aladár és Német Joel felkészítő tanároknak. A Danubia Magyarország egyik vezető szimfonikus zenekara, tagjai missziójuknak tekintik a zenei utánpótlásnevelést és a gyerekek művészeti beavatását.

A koncert repertoárját a fellépők ezúttal is gondosan állították össze, hogy mindenki számára emlékezetes élményt nyújtson. Az idei program újra bizonyította, hogy a zene ereje csodálatos módon képes összehozni embereket és emlékezetes pillanatokat teremteni, ugyanakkor az esemény alkalmat teremtett arra is, hogy a jelenlévők együtt ünnepeljenek és emlékezzenek az anyák szerepére és szeretetére.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »