Ebben az évben a felső tagozatos tanulók virtuális térben csatlakoztak a témahéthez április 19-23. között. Informatika órán előadást hallgattak meg az egyik kiemelt témáról, az elektronikus eszközökről. Megismerték a mobiltelefon fejlődését, a mobilokat tartalmazó anyagokat, valamint azt is, hogy miért fontos a már nem használt elektronikai eszközök helyes kezelése. Szóba került a többi hulladék hasznosítása is, s felhívásunknak eleget téve többen készítettek hulladékból hasznos tárgyakat.

Az alsó tagozatos osztályokban a tanítók változatos programokat kínáltak a gyerekeknek a témahéten a környezet védelmére fókuszálva. A gyerekek a témához illő meséket és zenét hallgattak, rejtvényes feladatokat oldottak meg, kupakokból újrahasznosítható tárgyakat készítettek, tablót állítottak össze, sétát tettek a tanösvényen, saját készítésű LearningApps tankockát fejtettek meg.

Bízunk benne, hogy a programokon keresztül tanulóink megértették: egy kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek környezetünk védelméért.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »