Tóth Sándor, Berettyóújfaluban élő ellátottunk, félévszázados festészeti tevékenységének elismeréseként Holló díjban részesült. A díjátadás helyszínének Hencidát, szülőfaluját jelölte meg, mivel 75 éves életútjából 33 évig Hencidán élt. Itt töltötte gyermek- és ifjú korát, itt volt pályakezdő pedagógus. Innen indult az európai kultúra színhelyeinek megismerésére Rómába, Párizsba stb.

A díjátadó és kiállítási ünnepségre 2013. június 28-án került sor Az MPE OCM Segítő Szolgálat hencidai telephelyének dísztermében. A résztvevőket Szémán László, Hencida polgármestere köszöntötte. A kiállítást Dr. Matolcsi Lajos, címzetes egyetemi docens nyitotta meg. A Holló László díjat Dr. Ujváry Zoltán professor emirátus, a Debreceni Egyetem nyugalmazott tudós professzora, a kuratórium elnöke nyújtotta át, Erdei Sándor, újságíró-költő kuratóriumi tag jelenlétében.

Az ünnepségen megjelent Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere, Dr. Vitányi István, országgyűlési képviselő, valamint volt tanítványai, kortársai, szomszédai és különböző településekről érkezett vendégek.

A bensőséges hangulatú díjátadó-tárlatmegnyitó esemény végén Tóth Sándor művész úr megköszönte a megtiszteltetést a jelenlevőknek. Külön megköszönte Szűcs Lajos telephelyvezetőnek,- mint házigazdának – a kiállítás sikeres lebonyolításában való közreműködését.

Szűcs Lajos telephelyvezető virágcsokorral, valamint szeretetvendégséggel köszöntötte kedves ellátottunkat és feleségét, gratulált a kitüntetéséhez, és kifejezte jókívánságait a szolgálat nevében.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »