finnmisszioshet-elek-2018-evangelizacio-1

A második nap eseményei rendhagyóak voltak a missziós csapat és a vendéglátók számára is. Elek város polgármestere, Pluhár László úr szíves jóvoltából szeretetteljes vendéglátásban és idegenvezetésben részesültek finn barátaink. A városházán megismerkedhetek a település rövid történetével, az évszázadok alatt Elek városát ért történelmi fordulópontokkal, változásokkal. Kedélyes beszélgetés alakult ki, ahol a külföldiek részéről feltett kérdésekre adott válaszokat polgármester úr, majd közösen imádkozva, áldást kértünk az általa folytatott munkára.

Ezek után ellátogatunk az országosan is kuriózumnak számító eleki Cigány Tájházba. Itt a roma kultúra majd minden szegmensét bemutató kiállítást tekinthette meg a missziós csoport. Szeretném megjegyezni Erdődi Ferenc és neje, Lakatos Julianna végtelen kedvességét, amivel eddig a hazánkba látogató finn missziós csoportok mindegyikét fogadták, legyenek áldottak érte!

 Este 18 órától a Vasút-sori játszótéren evangelizációs alkalmat tartottunk. A megjelenteket Pluhár László polgármester úr köszöntötte, majd a dicsőítésben ismét zákányszéki testvéreink vezettek bennünket, amit a finn missziós csoport dalai, bizonyságtételei és egy „A szív” című rövid drámai jelenet követett. Surman László, az MPE OCM vezető presbitere, az eleki programok szervezője, sikeres létrejöttük támogatója volt. Az általa pásztorolt helyi pünkösdi közösség szervezésében az első evangelizációs szabadtéri istentisztelet valósulhatott meg. A visszajelzések alapján, a jelenlévő érdeklődők megnyilatkozását hallva, reményeink szerint egy új házi csoport is elindulhat a játszótér lakókörnyezetében, lehetőséget biztosítva a helyiek igehallgatására, megtérésére, gyülekezetbe való beépülésére. Így legyen!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »