finnmisszioshet-evang1

A finn missziós csoporttal együtt töltött utolsó napunk két helyszínen megvalósuló gyülekezeti programokkal telt el. Kemecsére érkeztünk meg velük először. Itt a helyi gyülekezet istentisztelének keretében volt alkalmuk a kemecsei gyerekek felé szolgálni. Egy fergeteges gyerek darabot adtak elő a “Jó pásztor” címmel. Tanúlságos történet, melyből nem volt szégyen a jelenlévő felnőtteknek is levonni a rájuk vonatkozó tanulságokat. Ezekután különböző lehetőségeket biztosítottak a gyermekeknek arra, hogy további kellemes perceket tölthessenek együtt. Arcfestés, közös játék és egyéb szórakoztató közös tevékenységgel kötötték le őket. A kemecsei gyerekek is viszonozták a kapott sok-sok szeretetet. Előre, kívülről megtanult igeverseket mondtak el finn vendégeink nagy örömére. Köszönet illeti vasárnap iskolai tanítójukat, aki gondosan neveli a rábízott kicsiket!

Kótajon folytatódott napunk, itt is gyerekfoglalkozással kezdtünk. Az itteni gyereksereg az “Irgalmas szamaritánus” bibliai példázat adaptációját nézhette végig. Nagyon hálásak vagyunk azért, hogy Isten igéjének örökérvényű igazságai a kisebbek saját nyelvén lett megfogalmazva, így azt jobban magukénak érezhették. A kótaji gyülekezet végig nagyon kedvesen gondot viselt vendégeinkről, autentikus szabolcsi ételekkel megvendégelve őket. 

Az este hét órakor kezdődő istentiszteletre Isten rendkívül sok áldást tartogatott számunkra. A sokféle szolgálat felsorolása és taglalása helyett engedtessék meg annyit mondanom, hogy gazdag, jól megterített asztal várta a szellemileg éhes hallgatóságot. Az imádkozások során pedig Isten különlegesen erős jelenlétét tapasztalhattuk, akik ott voltunk. Az események leírására had idézzek egy ide illő igeverset: “A tisztátalan lelkek ugyanis sok megszállottból hangosan kiáltozva kimentek… és nagy öröm volt.” (Apostolok cselekedetei 8,7-8) Hatalmas, dicső király a mi Megváltónk! Neki adatott minden hatalom… Halleluja!

Hálásak vagyunk az Úrnak a finn csoporttal eltöltött hétéért és az új testvérekért akiket megismerhettünk!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
20210726_084803
A szív ereje

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA kérés érkezett, miszerint egy környékbeli férfi egészségromlása miatt állás és lakhatásiproblémával küzd.Szervezés és az összefogás eredményei:Egy helybéli lakos azonnali segítséggel ajánlott fel állást, majd a

Elolvasom »
20210726_084803
A célunk, segíteni!

A Berettyóújfalui SZERETETPONTBA beérkező kérelmek körültekintő feldolgozása után, néhány esetben családlátogatással egybekötve is kerülhetnek teljesítésre a kérések. A családok meglátogatása bizalmi alapon történik,

Elolvasom »