A finn missziós csoport útja a Magyarországon töltött hetük második felében a Nyírségbe vezetett. Szállásuk elfoglalása után Nyírmihálydiba utaztunk velük, ahol a helyi gyülekezeti ház udvarán találkozhattak Rácz Tiborral, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárságának munkatársával. Az összeismerkedés és rövid bemutatkozás után előkészültünk az esti evangelizációra.

Szabadtéri alkalom lévén egy utca rész és egy szélesebb ház előtti tér szolgált helyszínként. A helybeliek dicsőítését követően, melyet külföldi vendégeink láthatóan igen élveztek, mind többen és többen lettek kíváncsiak a mihálydiak közül a történésekre. Valaki messzebbről, „biztonságos” távolból kísérte figyelemmel az eseményeket, míg mások bátrabban közelebb merészkedtek. Rézműves Mihály, az MPE OCM vezető presbitereinek egyike lovári nyelven elmondott imádsága üde színfoltja volt az összejövetelnek, csak úgy, mint a fentebb már említett Rácz Tibor úr – aki nem mellesleg református lelkész – bátorító szavai, melyben a hallgatóságot az Istenbe vetett bizalomra buzdította.

Vendégeink evangélium hirdetése után alkalmunk nyílt imádkozni az azt kérőkkel – hálásak voltunk és vagyunk a Szent Szellem által időzített pillanatokért és odavonzott személyekért. A nap fénypontja, legalábbis e sorok írójának, az együtt elfogyasztott vacsora utáni közös imádkozás volt a helyi gyülekezet vezetőivel. Igazi közösségbe összeforrva emeltük fel hangunkat az Örökkévalóhoz, hogy ne csak a felszínt karcoljuk, hanem igazi mélyszántást tudjunk végezni a hirdetett igével Nyírmihálydin. A valós, minőségi életváltozás, amit a Jézusról szóló örömhír hoz, többet mond ezer szónál!

Fajó Attila

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »