fokuszbanagyermekek

A leghátrányosabb helyzetű településeken élő gyermekek esélyeinek növelése, életkörülményeinek javítása a célja annak a pályázatnak, amelyet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió megvalósít Kömlőn a Felzárkózó települések című programmal párhuzamosan.  A projekt keretében egyszerre több irányba végzik a munkatársak a segítségnyújtást.

A Fókuszban a gyermek program feladatai sokrétűek, a misszió munkatársai az élet számos területén igyekeznek támogatást nyújtani a kömlői rászorulóknak.

Szeptemberben építőanyagra és élelmiszerre érkezett elsősorban kríziskérelem, de tápszer és gyógyszer kiváltásában, valamint élelmiszer és tisztítószerek vásárlásában is tudott segítséget nyújtani a misszió. „A projekt első hónapjában összesen harminchárom adományt adtunk ki, mely tartalmazott baba csomagot kisággyal, gyermek vitamin csomagot, kismama csomagot, tetűirtószert és mocorgót is. A misszió dolgozói a felállított Jelenlét Pontokon gyógyszert, és pelenkát is adományoztak arászorulóknak” – olvasható a munkatársak által készített összegzésben.  

A támogatás nem csupán tárgyi, különféle programok szervezésével, tanácsadással, ügyintézéssel egyaránt segítik a családokat.  Az első hónapban öt család ügyével foglalkozott CSOK ügyintéző, ugyanakkor négy család adósságrendezés területén kapott tanácsot, segítséget, de munkahelykeresésben is többeknek tudott segíteni az erre a feladatra kijelölt szakember. A gyermekek és a szülők számára szervezett programok szintén népszerűek. 

„A fejlesztőpedagógusunk az óvodában és az iskolában is heti tizenhat órában fejleszti a gyermekeket, akik nagyon szeretik a zeneovi foglalkozásokat és izgatottan várják kolléganőnket, hogy milyen új dalt visz számukra. Az iskolában tartottunk előadást az egészség megőrzése témában a helyi testnevelés tanárral közösen, ahol a dohányzásról és az energiaital káros fogyasztásáról volt szó. Rendszeres a gyermekekkel való napi szintű tanulás, leckeírás. Szimfónia programunknak köszönhetően a helyi iskolában a 3–4. osztályosok számára tartottunk órabemutatót, jelenleg negyven gyermek érdeklődik a hangszer tanulás iránt” – olvasható a feladatokról készült beszámolóban.

A szociális munkatársak hatvanegy alkalommal látogattak családot, és lakhatási kérdőíveket készítettek, mely megkönnyítheti a munkájukat a tél beállta előtt. A tanulás mellett délutánként téma centrikus foglalkozások is szerepet kaptak a programok között, ugyanakkor rendszeresen biztosított a misszió délutáni uzsonnát, gyümölcsöt a gyermekek számára, akik között akadtak, akiket Budapestre szállítottak orvosi kezelésre. A felállított Jelenlét Pontokon napi szintű az ügyfélfogadás, szeptemberben kilencvennégy alkalommal volt bent segítséget kérni hatvanhat ügyfél.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 25.
 • 2023. március 25. 14:00

  Esemény: Istentisztelet Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 16:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Debrecen

  Helyszín: Debrecen, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Hevesaranyos

  Helyszín: Hevesaranyos, 3322 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kápolna

  Helyszín: Kápolna, 3355 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Demecser

  Helyszín: Demecser, 4516 Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Horgoson (Szerbia)

  Helyszín: Horgos - Szerbia


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 25. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Szajlán

  Helyszín: Szajla, Fenyves u. 17.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »
Legyünk hálásak mindenért!

Minden héten vasárnap délelőtt 8:50- kor láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot.

Elolvasom »
Megemlékezés a Reményhírben

Ünnepélyes iskolai megemlékezést tartottak a békési Reményhír Intézmény Jantyik Mátyás utcai székhelyén március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörése 175. évfordulójának alkalmából.

Elolvasom »