fokuszbanagyermekek

A leghátrányosabb helyzetű településeken élő gyermekek esélyeinek növelése, életkörülményeinek javítása a célja annak a pályázatnak, amelyet a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió megvalósít Kömlőn a Felzárkózó települések című programmal párhuzamosan.  A projekt keretében egyszerre több irányba végzik a munkatársak a segítségnyújtást.

A Fókuszban a gyermek program feladatai sokrétűek, a misszió munkatársai az élet számos területén igyekeznek támogatást nyújtani a kömlői rászorulóknak.

Szeptemberben építőanyagra és élelmiszerre érkezett elsősorban kríziskérelem, de tápszer és gyógyszer kiváltásában, valamint élelmiszer és tisztítószerek vásárlásában is tudott segítséget nyújtani a misszió. „A projekt első hónapjában összesen harminchárom adományt adtunk ki, mely tartalmazott baba csomagot kisággyal, gyermek vitamin csomagot, kismama csomagot, tetűirtószert és mocorgót is. A misszió dolgozói a felállított Jelenlét Pontokon gyógyszert, és pelenkát is adományoztak arászorulóknak” – olvasható a munkatársak által készített összegzésben.  

A támogatás nem csupán tárgyi, különféle programok szervezésével, tanácsadással, ügyintézéssel egyaránt segítik a családokat.  Az első hónapban öt család ügyével foglalkozott CSOK ügyintéző, ugyanakkor négy család adósságrendezés területén kapott tanácsot, segítséget, de munkahelykeresésben is többeknek tudott segíteni az erre a feladatra kijelölt szakember. A gyermekek és a szülők számára szervezett programok szintén népszerűek. 

„A fejlesztőpedagógusunk az óvodában és az iskolában is heti tizenhat órában fejleszti a gyermekeket, akik nagyon szeretik a zeneovi foglalkozásokat és izgatottan várják kolléganőnket, hogy milyen új dalt visz számukra. Az iskolában tartottunk előadást az egészség megőrzése témában a helyi testnevelés tanárral közösen, ahol a dohányzásról és az energiaital káros fogyasztásáról volt szó. Rendszeres a gyermekekkel való napi szintű tanulás, leckeírás. Szimfónia programunknak köszönhetően a helyi iskolában a 3–4. osztályosok számára tartottunk órabemutatót, jelenleg negyven gyermek érdeklődik a hangszer tanulás iránt” – olvasható a feladatokról készült beszámolóban.

A szociális munkatársak hatvanegy alkalommal látogattak családot, és lakhatási kérdőíveket készítettek, mely megkönnyítheti a munkájukat a tél beállta előtt. A tanulás mellett délutánként téma centrikus foglalkozások is szerepet kaptak a programok között, ugyanakkor rendszeresen biztosított a misszió délutáni uzsonnát, gyümölcsöt a gyermekek számára, akik között akadtak, akiket Budapestre szállítottak orvosi kezelésre. A felállított Jelenlét Pontokon napi szintű az ügyfélfogadás, szeptemberben kilencvennégy alkalommal volt bent segítséget kérni hatvanhat ügyfél.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »