esza01-szechenyi2020

TÁJÉKOZTATÓ

„FÓKUSZBAN A GYERMEK” CÍMŰ EFOP-1.4.5-20-2020-00001 AZONOSÍTÓSZÁMÚ PROJEKT

PROJEKTIDŐSZAK: 2021.01.01. – 2022.12.31.

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió konzorciumi partnerként vesz részt az EFOP-1.4.5-20-2020-00001 azonosítószámú, „Fókuszban a gyermek” című pályázatban, melynek megvalósítási helyszíne Kömlő.

A projekt célja a Kormány által kijelölésre kerülő leghátrányosabb helyzetű településeken élő gyermekek esélyeinek növelése, életkörülményeinek javítása, a szegénység gyermekekre mért hatásainak mérséklése, amelyet helyben elérhető, intenzív, komplex szociális munkával, családkíséréssel és a projekt keretében megvalósuló tevékenységek szakmai-módszertani támogatásával biztosít.

Annak érdekében, hogy a programba bevont 0–3 éves gyermekeknek biztosított legyen az egészséges és kiegyensúlyozott fejlődése, nem elég kizárólag rájuk fókuszálni; a családdal, a rokonsággal és a lakókörnyezettel is foglalkozni kell, valamint a velük foglalkozó szakembereket és szolgáltatásokat is meg kell erősíteni.

Ezért a program fejlesztései és kapcsolódó tevékenységei a kora gyermekkori fejlődést középpontba helyezve, a családok egészével foglalkozik.

A projekt fő kedvezményezettje, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a pályázat megvalósítására mindösszesen 5 milliárd forint összegű, 100% mértékű vissza nem térítendő támogatást nyert, mely összegből a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió a projekt megvalósítására 54,53 millió Ft összegű támogatás felhasználására jogosult.

2021.01.27.
Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió

esza-infoblokk-jobbalso
EU_zaszlo_text_RGB_hu

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések