fokuszban20130618_1

Tehetséges roma fiataloknak szervez zenei programokat a békési székhelyű Reményhír Alapítvány. A program megvalósítására az Alapítvány pályázati úton nyert támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programjának keretében, a roma fiatalok integráló környezetben megvalósuló tehetséggondozó szolgáltatásokhoz történő hozzáférésének segítésére.A május 30-án kezdődő „Fókuszban a tehetség” program keretében 5 héten át, 20 tehetségnek segítenek zenei fejlődésükben, nyilvánosság előtti megjelenésükben. Furulya, ének, basszusgitár és akusztikus gitár foglalkozásokon vesznek részt a tehetséges roma fiatalok. A foglalkozások nem csak a zenei fejlődést támogatják, hanem közösségépítőek, ahol a fiatalok megoszthatják egymással problémáikat, sikereiket, és személyi kompetenciáikban fejlődnek. A különböző találkozók, rendezvények olyan környezetet biztosítanak, amely a társadalmi integrálódást támogatja.

A továbbképzésre, a zenei pályán történő továbbtanulásra ösztönzés céljából a csoport meglátogatta a békéscsabai Premier Művészeti Szakközépiskolát, ahol betekintést nyerhettek az oktatásba, a koncertfellépésre való felkészülésbe.

Június 14-én tehetségnapra is sor került, amikor a résztvevők az elsajátított ismereteket egymás között is bemutatták, szabadon zenéltek, énekeltek. A tehetségnapon a helyi sajtó képviselői előtt is bemutatkoztak a fiatalok.

A „Fókuszban a tehetség” zárórendezvénye június 30-án lesz, amikor is a diákok bemutatják a program során elkészített produkcióikat a sajtó és a publikum számára.

A Reményhír Alapítványnak az a célja a programmal, hogy a roma fiatalok a nyilvánosság előtt megmutassák tehetségüket, az így szerzett sikerélmények pedig motiváló eszközként hatnak rájuk, hiszen a motivált fiatal önértékelése, valamint teljesítménye fokozatosan nő. Fábián Tamás, az Alapítvány elnöke elmondta: „Célunk, hogy a nyilvános rendezvények példaértékűek legyenek a társadalmi összefogás, a különböző nemzetiségek együttműködése területén. A Reményhír Alapítvány fő célja a romák és nem romák közötti viszony erősítése, valamint rendkívül fontos a tehetséges fiatalok útjának egyengetése.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »