haromlabu

Kábítószerfüggő, alkoholista, erős dohányos, gyógyszerfüggő. Vajon ezekben a szavakban ki is merülne a függőség fogalma? A válasz, ami megfogalmazódott bennünk, az április 16-ai dabasi FÉK klubfoglalkozáson, a nem. Emberi létünkben tulajdonképpen állandó függésben vagyunk valakitől, valamitől. Ilyen a szülői gondoskodás, a társválasztás, az élőhely, a munkahely, a pénz, de talán a legalapvetőbb dolog, a lélegzetvétel is az oxigénhez, mint éltető elemhez köt minket. Szükségünk van rájuk, de függünk tőlük? A függés és a függőség közt azt gondolom, különbség van. Levonva a tanulságot tehát rá kell, hogy jöjjünk, hogy van az emberben egy hiány, üresség, ami arra készteti, hogy valahogy kitömje azt az űrt, ami benne tátong.

„Minden ember szívében van egy Isten-alakú vákuum, melyet sohasem lehet betölteni semmilyen teremtett dologgal.”- mondta Blaise Pascal francia tudós, filozófus. Mi is azt adtuk tovább a jelenlévőknek Dabason, hogy teremtett dolog nem is, de a Teremtő Isten betölti a hiányt az életünkben.

F. A.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ssz-inarcs-czaganyi-csalad
Misszió – a szeretet nyelvén

A misszió szó először is a keresztény egyházak evangéliumot hirdető tevékenységére – annak különböző területeire – utal. Szélesebb értelemben küldetést, elhívatást – megbízást,

Elolvasom »