haromlabu

Kábítószerfüggő, alkoholista, erős dohányos, gyógyszerfüggő. Vajon ezekben a szavakban ki is merülne a függőség fogalma? A válasz, ami megfogalmazódott bennünk, az április 16-ai dabasi FÉK klubfoglalkozáson, a nem. Emberi létünkben tulajdonképpen állandó függésben vagyunk valakitől, valamitől. Ilyen a szülői gondoskodás, a társválasztás, az élőhely, a munkahely, a pénz, de talán a legalapvetőbb dolog, a lélegzetvétel is az oxigénhez, mint éltető elemhez köt minket. Szükségünk van rájuk, de függünk tőlük? A függés és a függőség közt azt gondolom, különbség van. Levonva a tanulságot tehát rá kell, hogy jöjjünk, hogy van az emberben egy hiány, üresség, ami arra készteti, hogy valahogy kitömje azt az űrt, ami benne tátong.

„Minden ember szívében van egy Isten-alakú vákuum, melyet sohasem lehet betölteni semmilyen teremtett dologgal.”- mondta Blaise Pascal francia tudós, filozófus. Mi is azt adtuk tovább a jelenlévőknek Dabason, hogy teremtett dolog nem is, de a Teremtő Isten betölti a hiányt az életünkben.

F. A.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »