gyereknap

Május 30-án újra gyerekzsivaj töltötte meg a kömlői Jelenlét Pont kertjét, ahol számos vidám, szórakoztató, valamint játékos formában ismereteket átadó programelemet kínáltak a gyermekes családok részére.

A remek hangulatú eseményen 180 gyerek és 50 fő felnőtt vett részt, akik többségében a település szegregátumában élnek. Sokan közülük már az előkészületek ideje alatt is izgatottan kukucskáltak a kapun keresztül, érdeklődve, hogy mikor rohanhatnak a várva várt játékokhoz, állomásokhoz.

A Betyár Tanya – népi fajátszótér közel 20 készségfejlesztő játékot mutatott be az résztvevőknek; kipróbálhatták többek között a gesztenye csúzlizdát, a mozsárágyút, a golyó-labirintust, a gólyalábat, páros lépegetőt, és gyerekek, felnőttek egyaránt hatalmas mérkőzéseket vívtak a liba futamon.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ugrálóvára előtt folyamatosan sorban álltak az ugrálni vágyók. Ugyanekkora népszerűségnek örvendett az arcfestés, a  gyerekek szívesen bújtak egy-egy általuk kedvelt rajzfilmkarakter, vagy éppen kedvenc kisállat „bőrébe”. A forgatagban megjelent Nokedli bohóc is, aki lufiból hajtogatott figurákkal lepte meg a gyerekeket.

A kreatív kézműves foglalkozáson dekorgumi és egyéb díszítő elemek felhasználásával virágot, pillangót és macit készíthettek, valamint gyöngykarkötőt fűzhettek az alkotni vágyók.

Idén is nagy kíváncsisággal szemlélték és simogatták a különféle egzotikus- és díszállatokat, a bátrabbak a madárpókkal és boával közelebbi barátságot is kötöttek, szívesen fotózkodtak a nem mindennapi élőlényekkel.

Egy-egy szelet pizza, apró péksütemények és üdítő szolgált az energia pótlására, majd akik megpihentek, újult erővel futhattak is tovább egy újabb játékállomáshoz.

Természetesen a Jelenlét Pont munkatársai sem maradtak ki a mókából, a felnőttek is szívesen kipróbáltak minden aktivitást, az ugrálóvártól kezdve az arcfestésen át.

A nagysikerű rendezvény az EFOP-1.4.5-20-2020-00001 azonosítószámú,  „Fókuszban a gyermek”című projekt keretében valósult meg.

Kékvölgyi Noémi

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 25.
 • 2024. június 25. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 25. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Porcsalmai Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »