November 11-én, Antóni Ernő az MPE OCM missziós munkatársa a gyomaendrődi házi csoportban a nyelvünk hatalmáról beszélt a Példabeszédek 18. 20-21. igeversek alapján.

„Mind az élet mind a halál a nyelv hatalmában van. Ezért nagyon oda kell figyelni, hogy mit beszélünk, hogyan szólunk egymáshoz.” – figyelmeztetett mindenkit a missziós munkatárs. Majd így folytatta: „A Jakab 3-ban azt mondja a Biblia, hogy ne jöjjön ki a szánkon áldás és átok.” Ezután megkérdezte: „Te hogyan beszélsz? Milyen mondatok hagyják el ajkadat?” Mindenki megérthette, hogy Isten arra hívott el bennünket, hogy áldást mondjunk egymásra.

A csoport tagjai úgy váltak el egymástól, hogy eldöntötték, ezentúl áldást mondanak embertársaik életére, odafigyelnek egymásra, legfőképp pedig beszédükre ügyelnek majd.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »