2015. január 13-án Gyomaendrődön szolgált az MPE OCM missziós munkatársa, aki Isten akaratáról és a megtérésről beszélt a házi csoport tagjainak.

Az alkalmat a Cigánymisszió munkatársa a következő kérdéssel indította: mit is értünk megtérés alatt? Természetesen a válasz sem maradt el: a megtérés az eredeti kapcsolat helyreállítása Isten és ember között. A megtérés nem más, mint egy döntés. Döntés, mégpedig arról, hogy gyökeresen megváltoztatjuk gondolkodásmódunkat. Így tett a tékozló fiú is, ahogy azt Lukács evangéliumának 15. fejezetében olvashatjuk. 

Később a missziós munkatárs Isten akaratáról beszélt. Az Apostolok cselekedeti 17. fejezetének 30. versében ezt olvassuk: „A tudatlanság időszakait ugyan elnézte Isten, de most azt hirdeti az embereknek, hogy mindenki mindenütt térjen meg.” Még itt Gyomaendrődön is. Ez tehát Isten akarata. Ő azt is tudatja velünk, hogy miből is kell megtérnünk. Meg kell térnünk gonosz cselekedeteinkből, hiábavaló életmódunkból, a paráznaságból, ki kell kerülnünk a sátán hatalmából.

Az alkalmon a csoport tagjai is megszólaltak. Arról beszéltek, hogy mi is vár azokra, akik nem térnek meg! Isten igéje ugyanis arra figyelmeztet bennünket a Máté 18,3-ban, hogy ha be akarunk jutni az Isten királyságába, akkor meg kell térnünk. Akik nem térnek meg, azok nem fognak bebocsájtást nyerni az örökkévalóságba.

Itt és most Gyomaendrődön döntöttek a jelenlévők: megtérésre jutnak. Te döntöttél már? Dönts, míg nem késő!

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »