logo

Sokat hallott közmondás a címben szereplő mondat. De vajon valóban jobb félni, vagy inkább ijedjünk meg? Egyáltalán mennyire helytálló ez a kérdés. Jobb az egyik életérzés a másiknál?

Mindannyian egyet értünk abban, hogy nem jó sem félni, sem pedig megijedni, hiszen mindkét élmény táptalaja lehet e későbbi szorongásnak. Születésünknél fogva mindenkiben van bizonyos mértékű szorongás. Hogy mikor és milyen negatív megtapasztalások árán fejlődik ez a magatartás komolyabb pánikbetegséggé, az már többtényezős történet. Ebben a témában beszélgettünk az MPE OCM gyomai házi csoportjában, július 9-én.

Témánk tehát a szorongások és félelmek kialakulása és az általunk, azokra adott lehetséges válaszok voltak. Mivel a félelem olyan erőt képvisel, hogy hosszútávon képes egész személyiségünket megváltoztatni, így komolyan kell vennünk és reagálni kell rá.

Beledughatjuk a fejünket a homokba, mint a strucc, de szembe is nézhetünk vele, sőt legyőzhetjük azt! Mind az orvoslás, mind pedig a Szentírás foglalkozik a témával és hasznos tanácsokkal látja el azokat, akik küzdenek félelmekkel, vagy kialakult, azaz már diagnosztizált pánikbetegséggel.

Lehetséges megoldási javaslatokkal és a megelőzés, prevenció időben való elkezdésének fontosságáról beszélgettünk a házi csoportban megjelent cigány barátainkkal.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »