logo

Sokat hallott közmondás a címben szereplő mondat. De vajon valóban jobb félni, vagy inkább ijedjünk meg? Egyáltalán mennyire helytálló ez a kérdés. Jobb az egyik életérzés a másiknál?

Mindannyian egyet értünk abban, hogy nem jó sem félni, sem pedig megijedni, hiszen mindkét élmény táptalaja lehet e későbbi szorongásnak. Születésünknél fogva mindenkiben van bizonyos mértékű szorongás. Hogy mikor és milyen negatív megtapasztalások árán fejlődik ez a magatartás komolyabb pánikbetegséggé, az már többtényezős történet. Ebben a témában beszélgettünk az MPE OCM gyomai házi csoportjában, július 9-én.

Témánk tehát a szorongások és félelmek kialakulása és az általunk, azokra adott lehetséges válaszok voltak. Mivel a félelem olyan erőt képvisel, hogy hosszútávon képes egész személyiségünket megváltoztatni, így komolyan kell vennünk és reagálni kell rá.

Beledughatjuk a fejünket a homokba, mint a strucc, de szembe is nézhetünk vele, sőt legyőzhetjük azt! Mind az orvoslás, mind pedig a Szentírás foglalkozik a témával és hasznos tanácsokkal látja el azokat, akik küzdenek félelmekkel, vagy kialakult, azaz már diagnosztizált pánikbetegséggel.

Lehetséges megoldási javaslatokkal és a megelőzés, prevenció időben való elkezdésének fontosságáról beszélgettünk a házi csoportban megjelent cigány barátainkkal.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések