Sokszor tesszük föl ezt a kérdést magunknak, másoknak és Istennek is. A világban is találkozunk ezzel a kérdéssel: ha Isten olyan jó, miért engedi meg ezt a sok szörnyűséget? Legtöbbször mi magunk is csak állunk a kérdés előtt, és nem tudunk kielégítő választ adni.

„A mai alkalmon sem biztos, hogy minden kérdésre választ találunk, inkább egy pár támpontot szeretnék elétek tenni.”- mondta Antóni Ernő március 25-én az MPE OCM gyomaendrődi házi csoportjában.

– Már nem szeret Isten? Megnyugtatlak, hogy Isten nagyon szeret téged, de nevelni is akar.

Az első, hogy Isten szuverén, azaz független, szabad, korlátlan és kizárólagos hatalommal rendelkező. Miért engedi a háborút és a katasztrófákat? – Sokszor halljuk a kérdést. – Nos, a háborút nem Isten adja, hanem az emberi önzés, dicsőség- és hatalomvágy az, amiből kiindul. A missziós munkatárs tanítását egy mondattal zárta: „Egy rossz döntés által jött be a gonoszság a világba és az életünkbe, de egy jó döntés által meg lehet tőle szabadulni.” Ez a döntés pedig a Jézushoz való megtérés.

Lakatos Gyula

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Matekverseny a Reményhírben

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi az ettől a tanévtől háromfordulós (iskolai, területi, országos) Zrínyi Ilona Matematikaversenyt. A versenyt

Elolvasom »
segitseg-kezek
Áldozatsegítés

Az áldozatsegítés jogintézménye olyan személyek támogatására jött létre, akik akár közvetlenül, akár közvetett módon, valamely bűncselekmény, illetve tulajdon elleni szabálysértés áldozataivá váltak. Célja,

Elolvasom »