Az MPE OCM Segítő Szolgálat Berettyóújfalu telephelyünk szomszédos kisközségei a halmozottan hátrányos helyzetű települések sorába tartoznak, ezért az itt élők között nagy számban akad hátrányos helyzetű, roma, szegény család, akiknek minden segítség jól jön.

Telephelyünk a kistelepülések központjában helyezkedik el, ide a városba járnak a környező településekről nagyobb bevásárlást intézni, a diákok általános iskolába, középiskolába, a betegek szakorvosi rendelésekre, kórházba, gyógyszertárba, mások pénzintézetekhez, munkahelyekre, de olyan idős személyről is tudunk, aki azért ül buszra, hogy felmelegedjen.

A városban 1999 óta az esélyegyenlőségért tevékenykedő Igazgyöngy Alapítvány indította el a kabátgyűjtési akciót. Berettyóújfalu központi helyén elhelyezett ruhaállványra helyezik ki a téli kabátokat a rászorulóknak a hidegebb idő beálltával. A telephely több dolgozója is vidéki falvakból jár be, így van alkalmunk látni a feltöltött és szépen fogyó állványt nap, mint nap. Szinte egyszerre fogalmazódott meg bennünk a szándék, hogy mi is tehetünk valamit. Álljunk egy jó kezdeményezés mellé!

A szándékot tettek követték, az MPE OCM Segítő Szolgálat békési központja és L. Ritók Nóra, az Alapítvány igazgatójának hozzájárulásával, nagy örömmel csatlakoztunk a kabátgyűjtési akcióhoz. Ezt azért is tudtuk megtenni, mert a decemberben kiosztott adományaink után az újévben újabb szállítmányokat kaptunk. Az adomány kabátokat szépen zsákokba hajtogattuk, majd a két soros, akasztókkal ellátott tartókra helyeztük el. Bizonyára a hirtelen jött újabb hideghullámnak köszönhető, hogy mire visszaértünk a következő négy zsákkal, addigra a vállfákon már csak pár kabát sorakozott.

Mi rendületlenül végezzük egész éven át az adományok gyűjtését, fogadását és szétosztását. Látva a kabát akció iránti nagy igényt, és az akció sikerét, mi a továbbiakban is azon leszünk, hogy lehetőségeink szerint kabátokat akasszunk azokra a megüresedő vállfákra Berettyóújfalu főterén!

Reméljük, hogy csatlakozásunkkal ehhez a hasznos akcióhoz példát mutatunk más szervezeteknek, magánszemélyeknek, akik szintén csatlakoznak, így együttesen könnyíthetünk a rászorulók nélkülözésein a hideg időben!

Berettyóújfalu, Salamon Józsefné

„Ha fázol, vegyél el egy kabátot,
ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak,
tegyél ide egyet!”

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »