„Hisszük, hogy az Úr továbbra is meg fog minket tartani, építi az Ő népét, a királyságát” – hangzott el azon a hálaadó ünnepségen, amelyet az eleki pünkösdi gyülekezet megalakulásának hetvenötödik évfordulójára rendeztek a közösség tagjai.

A Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó Eleki Teljes Evangéliumi Gyülekezet lelkipásztora jelenleg Surman László, aki a közelmúltban megválasztott presbiterekkel közösen vezeti a gyülekezet életét. Mint mondta,a létszámot tekintve az elmúlt hetvenöt évben voltak nagy fellendülések, és visszaesések egyaránt, most valamivel több, mint húsz tagjuk van.

„Bár szeretnénk, ha a létszámunk folyamatosan növekedne, de a mi küldetésünk elsősorban az, hogy a jelenlévő tagok felkészült szolgálókká válva kimenjenek, és új gyülekezeteket plántáljanak” – fogalmazta meg a közösség lelkipásztora, aki köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az elmúlt évtizedek alatt kivették részüket a szolgálatból.

Az ünnepségen a gyülekezet több korábbi vezetője – Gavra Dorin, Makovei Róbert, és Rubovszki Péter – is részt vett, akik Sötét László vezető presbiter köszöntése és Fábián Tamás a kétegyházi gyülekezet lelkipásztorának prédikációja után idézték fel a munkájukhoz kötődő emlékeket. Mindannyian életük fontos szakaszaként emlékeztek vissza az Eleken eltöltött időszakukra. 

Az elődökről mindig meg kell emlékeznünk, számomra is megtisztelő, hogy ilyen letett életű, odaszánt emberek után szolgálhatok. Azért is hálás a szívem, hogy ilyen hosszú évtizedekig megtartott minket Isten, és mind a mai napig vannak olyan emberek, akik itt adják át a szívüket az Úrnak, és kezdenek egy új életet” – emelte ki Surman László.  

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. május 31.
 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. május 31. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. május 31. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. május 31. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
LÉLEKBEN RENDBEN – IFJ-GY-23-A-0163

Lezárult a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió IFJ-GY-23-A-0163 azonosítószámú, „Lélekben rendben” című pályázata. A projekt keretében 30 fő fiatal részvételével műhelyfoglalkozásokra került sor,

Elolvasom »