A Roma Networks hálózat európai, és egyre inkább világ szintre kiterjedő összefogás a roma népesség körében szolgálatot végző szervezetek között. Október 9-12 között, immár harmadik alkalommal, idén Szarajevóban gyűltünk össze, erősítendő az egymáshoz való kapcsolódást és az Istentől való látás kibontakoztatását.

A konferencia fő témája a partnerség volt. Be kell látnunk, hogy ha tudatosan, tervezetten és következetesen együttműködünk, sokkal jobb eredményeket érhetünk el a cigányság életének javítását és az evangélium hirdetését tekintve egyaránt. A feldolgozott „tananyag” mellett bőven volt lehetőség egymás munkájának megismerésére és új partneri kapcsolatok kialakítására. Sor került országos-régiós csoportbeszélgetésekre, ahol fókuszáltan, értékelve az eddig történteket, megtervezhettük, hogy szűkebb köreinkben hogyan tesszük gyümölcsözőbbé a közösen végzett munkát.

Külön kiváltság volt, hogy Magyarországról a Protestáns Cigánymissziós Fórum szolgáló testvéreivel együtt utaztunk le és vettünk részt a konferencián. A Protestáns Cigánymissziós Fórum keretében a baptista, evangélikus, metodista, református és pünkösdi felekezetek cigánymissziós munkatársai működnek együtt.

A konferencia tele volt inspiráló üzenetekkel, Illés és Elizeus történetéből, a nagy halfogás üzenetéből és testvéreink személyes élettörténeteiből kiindulva. Úgy jöttünk haza, hogy éreztük, valami olyat kaptunk, amiért most oda kellett menni, ami több volt, mint emberi és ami rámutat arra, hogy keresztyén testvériségünk Krisztus személye miatt mérhetetlenül értékesebb, mint a minket esetenként szétválasztó nézetkülönbségek. A város mecsetei között sétálva talán még inkább sikerült ezt megértenünk.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »