A Roma Networks hálózat európai, és egyre inkább világ szintre kiterjedő összefogás a roma népesség körében szolgálatot végző szervezetek között. Október 9-12 között, immár harmadik alkalommal, idén Szarajevóban gyűltünk össze, erősítendő az egymáshoz való kapcsolódást és az Istentől való látás kibontakoztatását.

A konferencia fő témája a partnerség volt. Be kell látnunk, hogy ha tudatosan, tervezetten és következetesen együttműködünk, sokkal jobb eredményeket érhetünk el a cigányság életének javítását és az evangélium hirdetését tekintve egyaránt. A feldolgozott “tananyag” mellett bőven volt lehetőség egymás munkájának megismerésére és új partneri kapcsolatok kialakítására. Sor került országos-régiós csoportbeszélgetésekre, ahol fókuszáltan, értékelve az eddig történteket, megtervezhettük, hogy szűkebb köreinkben hogyan tesszük gyümölcsözőbbé a közösen végzett munkát.

Külön kiváltság volt, hogy Magyarországról a Protestáns Cigánymissziós Fórum szolgáló testvéreivel együtt utaztunk le és vettünk részt a konferencián. A Protestáns Cigánymissziós Fórum keretében a baptista, evangélikus, metodista, református és pünkösdi felekezetek cigánymissziós munkatársai működnek együtt.

A konferencia tele volt inspiráló üzenetekkel, Illés és Elizeus történetéből, a nagy halfogás üzenetéből és testvéreink személyes élettörténeteiből kiindulva. Úgy jöttünk haza, hogy éreztük, valami olyat kaptunk, amiért most oda kellett menni, ami több volt, mint emberi és ami rámutat arra, hogy keresztyén testvériségünk Krisztus személye miatt mérhetetlenül értékesebb, mint a minket esetenként szétválasztó nézetkülönbségek. A város mecsetei között sétálva talán még inkább sikerült ezt megértenünk.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 27.
 • 2023. március 27. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2023. március 27. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »