A Roma Networks hálózat európai, és egyre inkább világ szintre kiterjedő összefogás a roma népesség körében szolgálatot végző szervezetek között. Október 9-12 között, immár harmadik alkalommal, idén Szarajevóban gyűltünk össze, erősítendő az egymáshoz való kapcsolódást és az Istentől való látás kibontakoztatását.

A konferencia fő témája a partnerség volt. Be kell látnunk, hogy ha tudatosan, tervezetten és következetesen együttműködünk, sokkal jobb eredményeket érhetünk el a cigányság életének javítását és az evangélium hirdetését tekintve egyaránt. A feldolgozott “tananyag” mellett bőven volt lehetőség egymás munkájának megismerésére és új partneri kapcsolatok kialakítására. Sor került országos-régiós csoportbeszélgetésekre, ahol fókuszáltan, értékelve az eddig történteket, megtervezhettük, hogy szűkebb köreinkben hogyan tesszük gyümölcsözőbbé a közösen végzett munkát.

Külön kiváltság volt, hogy Magyarországról a Protestáns Cigánymissziós Fórum szolgáló testvéreivel együtt utaztunk le és vettünk részt a konferencián. A Protestáns Cigánymissziós Fórum keretében a baptista, evangélikus, metodista, református és pünkösdi felekezetek cigánymissziós munkatársai működnek együtt.

A konferencia tele volt inspiráló üzenetekkel, Illés és Elizeus történetéből, a nagy halfogás üzenetéből és testvéreink személyes élettörténeteiből kiindulva. Úgy jöttünk haza, hogy éreztük, valami olyat kaptunk, amiért most oda kellett menni, ami több volt, mint emberi és ami rámutat arra, hogy keresztyén testvériségünk Krisztus személye miatt mérhetetlenül értékesebb, mint a minket esetenként szétválasztó nézetkülönbségek. A város mecsetei között sétálva talán még inkább sikerült ezt megértenünk.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
pcsz-hajduhadhaz-20211129_03
Adni jó!

A Hajdúhadházi SZERETETPONT nagy örömmel és összefogással támogatja a rászoruló családokat. Minden egyes jótékonykodásban örömmel vesznek részt, mert tudják az Isten igéje alapján,

Elolvasom »
pcsz-zakanyszek-20211027
Jó helyen, jó időben

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának Zákányszéki SZERETETPONTJA megoldja! Egy idős néni felkereste a zákányszéki kirendeltséget ezzel a kéréssel: “Segítséget szeretnék kérni, sajnos egyedül élek

Elolvasom »