Több mint félezer résztvevővel rendezték meg Mátészalkán az l. Kárpát-medencei Cigánymissziós Konferenciát. A Pünkösdi Cigánymisszió kezdetektől fogva kiemelten fontosnak tartja a Kárpát-medencében élő magyarság és magyar ajkú roma közösségek támogatását.

Meggyőződésünk, hogy az evangélium hirdetésében nincsenek és nem is lehetnek határok, látjuk, ahogy az evangélium ereje átformálja az egyének és közösségek életét, alakítja a gondolkodásukat, fejleszti a személyiségüket, sőt szociális helyzetüket, értjük azt is, hogy a Kárpát-medencében élő, főleg magyar ajkú roma közösségek összefogása, nemzetösszetartó erő. Látjuk azt is, hogy számos esetben a határon túli magyar ajkú cigányközösségek, gyülekezetek nem kapnak kellő figyelmet, törődést, gondozást, amelyen a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió eltökélten változtatni szeretne” – fogalmazták meg a május 27-én megrendezett konferencia törekvéseit a szervezők.

Makkai Péter Románia Munkaügyi és Szociális Védelmi Minisztériumának államtitkára, református lelkész fontosnak érezte, hogy személyesen vegyen részt az eseményen. 

Nincs külön erdélyi magyar és roma sors. Látjuk, hogyan nyílnak ki az ajtók előttünk, és azt is, hogyan nyújtják ki az emberek egymás felé, és kulcsolják imádságra a kezüket. Hiszem, hogy ez a Szentlélek munkája” – fogalmazott.  

Langerné Victor Katalin köztársasági elnöki tanácsadó bár nem tudott jelen lenni, de támogatásáról biztosította a szervezőket. A vendégeket Kovács Sándor országgyűlési képviselő, a Népjóléti Bizottság alelnöke, Dr. Hanusi Péter Mátészalka polgármestere, és Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés elnöke is köszöntötte, mindannyian örömüket fejezték ki, hogy helyet adhat a város a konferenciának.

Azt kívánom, hogy a mai nap egy valódi történelmi esemény legyen, és a Szent Szellem ereje által egyesüljenek az emberek” – ezt már Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos hangsúlyozta beszédében.

Sokáig volt a cigányságban egy nagy adag szégyenérzet, de ma ott tartunk, hogy egyre több hátrányos helyzetű ember emeli fel a fejét, egyre többen kezdenek a jobb- és baloldal helyett először felfelé nézni. Amikor az igazságot kezdjük el keresni, első lépésként mindig nyissuk ki a Bibliánkat. A megtévesztések időszakában az a legfontosabb, hogy Istenhez forduljunk iránymutatásért” – emelte ki Sztojka Attila.

Az ünnepi igehirdetést Durkó Albert a Pünkösdi Cigánymisszió vezetője tartotta, aki egyben bejelentette, hogy az eseményen megalakult a Kárpát-medencei Cigánymissziós Fórum. A szervezet a jövőben felekezetközi módon kíván dolgozni az összefogásért.

Jézus Krisztus azért jött, hogy a cigányságot felemelje, hogy a cigányság bőségben éljen, közösségben a Megváltójával” – hangzott el az igehirdetésben.   

A konferencia utolsó részében a résztvevő országok képviselői beszéltek életükről, szolgálatukról, mindazokról a szépségekről és kihívásokról, amelyet munkájuk során tapasztalnak. A programra Szerbiából, Romániából, Horvátországból, Ukrajnából és az Egyesült Államokból is érkeztek vendégek.

A nemzetközi eseményt a Remény Hangjai Dicsőítő Zenekar közreműködése, a testvéri kapcsolatok erősödése, de elsősorban a Szent Szellem jelenléte tette maradandó emlékké a résztvevők életében.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »