Hegyen épült város, szárnyalás az Istenbe vetett hit által, valamint fénynek lenni az élet alkonyának idején is!

2017. október 17. 18. és 27. igen jelessé vált az MPE OCM Segítő Szolgálat Kalocsa Telephelyének életében. Ezeken a napokon Kecelen, Géderlakon, valamint Bátyán gyűltek össze „A Szépkorúak Napja” ünnepségsorozat megtartására, melyek igen látogatottak voltak.

A személyes találkozás örömén túl igazi ünneppé váltak ezek az alkalmak, hiszen értéket közvetítettek az egybegyűltek számára. Kánászi-Nédó Tibor telephelyvezető énekkel köszöntötte a hallgatóságot, majd Isten igéjéből, a Szentírásból hozott olyan részleteket, amelyek igazán gondolat ébresztőek, bátorítóak, célt mutatóak voltak. Hiszen a legtöbb idős az elmúlás gondolatával foglalkozik a legtöbbet, az elértéktelenedett életével, a céltalanságával, ezzel szemben olyan igeszakaszok hangoztak el, melyek új perspektívákat nyitnak meg az ember előtt. „Hegyen épült várossá lenni, az Istenbe vetett bizalom által szárnyakra kelni, amely által megújul az erőnk, vagy fénynek lenni a jelenvaló világban!” Mivel a Biblia nem tesz különbséget, nem szelektál az életkort illetően, ezért a felsoroltak mindenki lehetőségévé válhatnak. Lehet, hogy először, lehet, már sokadjára, de amíg dobog a szív, amíg létezik lehelet, addig sosem késő beleállni ebbe a célba. Ezt a célt megragadva, Kecelen mindenki megalkothatta a saját „Cél-Pajzsát”, a múlt, a jelen és a jövő tekintetében, amit a bátrak meg is oszthattak a többekkel. A délután további részében a nyitva álló helyiségben dolgozó munkatársak, versekkel és jókívánságokkal köszöntötték a szépkorúakat. A keceli ünnepség záróakkordjaként a 100 éves Hugyi Jani bácsi énekelt, mely mindannyiunk szívében örök emléket hagyott.

Géderlakon külön öröm volt számunkra, hogy elfogadta a meghívást Katona György polgármester úr, valamint Pata Gábor plébános is, akik szintén néhány kedves szóval köszöntötték időseinket. Gáspár Györgyi szociális menedzser-igazgató tolmácsolásában elhangzott Fazekas Hajnalka intézményvezető ünnepi köszöntő levele is, amit minden ellátottunk nevében hálásan köszönünk!

Bátyán külön műsorral kedveskedtek az általános iskola diákjai, valamint a Kalocsai Mezei Virágok Népdalkör is, akik ismerős dallamok felcsendülésével, a fiatalság bohóságával, érzelmeivel szórakoztatta az egybegyűlteket. A lelki-szellemi felfrissülés után szeretetvendégségre is sor került, asztalközösséget gyakorolva, és a kötetlen beszélgetésekhez lehetőséget biztosítva.

A Magyar Pünkösdi Egyház Kalocsai Gyülekezetének jóvoltából és adományából mind a három helyszínen egy csekély ajándékkal is meg tudtuk lepni szeretett ellátottainkat.

A legrövidebb távú célt egyhangúan megfogalmazták, mely így szólt: „Találkozzunk legközelebb!”

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »