A zákányszéki istentiszteleten körülbelül hetvenen jöttünk össze. Többen állni kényszerültek, olyan sokan vettek részt az alkalmon.
Péter Pál a Bírák könyve 6. rész 11-16. versei alapján hirdette az igét. Elmondta, hogy manapság nagyon sok ember él érzelmi nyomorban. Sokan inkább elmenekülnek a problémák elől, hasonlóan Gedeonhoz, aki egy pajtába menekült, és nem hitte, hogy van megoldás. Ezt látva Isten angyalt küldött Gedeonhoz ezzel az üzenettel: „Az Úr veled van, erős férfiú!” (Bír.6,12)
Az érzelmi válságból akkor jöhetünk ki, ha szembenézünk a problémákkal, és nem menekülünk el előlük, amikor elhisszük azt a kijelentést, hogy Isten velünk van. Ez a mi döntésünk. Elmenekülhetünk a problémák, az érzelmi válság elől, beülhetünk, úgymond, a pajtába. Azonban ha ezt tesszük, ne számítsunk győzelemre, ne várjunk áttörést. Mivel Isten győzelemre hívott el bennünket, ki kell jönnünk ebből az állapotból! Annyit kell tennünk, hogy elfogadjuk Isten látogatásának az idejét, amikor rájövünk, hogy nem vagyunk egyedül, hanem Isten velünk van.
Amikor Dávid meglátta Góliátot, bemenekülhetett volna az érzelmi válság pajtájába, azonban elhitte Isten üzenetét: „Az Úr veled van, erős férfiú!”

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
szepkoruak
Szépkorúak köszöntése

A Reményhír Intézmény 2.a osztályos tanulói és az Alapfokú Művészeti Iskola gitáros növendékei ünnepi összeállítással kedveskedtek az MPE OCM meghívott vendégeinek. Iskolánk kicsiny,

Elolvasom »
pcsz-kiskunmajsa-20211018_00
Jókor jó helyen

Kiskunhalason egy fiatal házaspár gyermekeit az állam elvette a lakásuk lakhatatlansága miatt. A hírt meghallva azonnal cselekedtünk. A Zákányszéki és Kiskunmajsai SZERETETPONT illetve

Elolvasom »