A zákányszéki istentiszteleten körülbelül hetvenen jöttünk össze. Többen állni kényszerültek, olyan sokan vettek részt az alkalmon.
Péter Pál a Bírák könyve 6. rész 11-16. versei alapján hirdette az igét. Elmondta, hogy manapság nagyon sok ember él érzelmi nyomorban. Sokan inkább elmenekülnek a problémák elől, hasonlóan Gedeonhoz, aki egy pajtába menekült, és nem hitte, hogy van megoldás. Ezt látva Isten angyalt küldött Gedeonhoz ezzel az üzenettel: „Az Úr veled van, erős férfiú!” (Bír.6,12)
Az érzelmi válságból akkor jöhetünk ki, ha szembenézünk a problémákkal, és nem menekülünk el előlük, amikor elhisszük azt a kijelentést, hogy Isten velünk van. Ez a mi döntésünk. Elmenekülhetünk a problémák, az érzelmi válság elől, beülhetünk, úgymond, a pajtába. Azonban ha ezt tesszük, ne számítsunk győzelemre, ne várjunk áttörést. Mivel Isten győzelemre hívott el bennünket, ki kell jönnünk ebből az állapotból! Annyit kell tennünk, hogy elfogadjuk Isten látogatásának az idejét, amikor rájövünk, hogy nem vagyunk egyedül, hanem Isten velünk van.
Amikor Dávid meglátta Góliátot, bemenekülhetett volna az érzelmi válság pajtájába, azonban elhitte Isten üzenetét: „Az Úr veled van, erős férfiú!”

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »