inarcs_holtartunk_2013_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és Inárcs Nagyközség Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor szeptember 17-én, Inárcson. A „Hol tartunk” elnevezésű pályázati részösszefoglaló rendezvényen Durkó Albert, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője, és Dr. Gál László Imre, Inárcs nagyközség polgármestere büszkén írták alá a felek elkötelezettségéről szóló megállapodást.

Egy évvel ezelőtt indult el az MPE Országos Cigánymisszió gondozásában a „Misszió a hátrányos helyzetűekért” című projekt a Pest megyei Inárcson, Dabason és Örkényben. A pályázati program célja a családi közösségek megerősítése, a hátrányos helyzetű családok munkaerőpiacra kerülésének segítése. Mivel az MPE OCM elkötelezte magát arra, hogy segíti a halmozottan hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és gyermekeket, így ennek a projektnek is célcsoportja a gyermekes szülők, házasságkötésre, gyermekvállalásra készülő párok, a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérni kívánó anyák és apák, munkanélküliek, a felelős párkapcsolati magatartás iránt érdeklődő fiatalok. A projekt komplex szolgáltatásait az ő szükségleteikre alapozva valósították és valósítják meg. Kifejezetten a fiatalok számára kezdték el a Timóteus Társaság Alapítvány programját, a Fiatalok az Élet Küszöbén – kapcsolat- és jellemépítő, AIDS- és drogprevenciós programot. Az iskolai osztályfőnöki órákon és a heti rendszerességgel megrendezésre kerülő FÉK Klubokon az előadók minden kritikus kérdésről szót ejtenek, amik kapcsolatban állnak a felnövekvő fiatalok szükségleteivel, problémáival.

A felnőtteket és fiatalokat megcélzó szolgáltatások mellett nagy hangsúly lett fektetve a gyermeknevelésre is, ezért a „Misszió a hátrányos helyzetűekért” projekten belül gyermeknevelési tanácsadó segíti az inárcsi édesanyákat.

A pályázatban a heti rendszerességgel megvalósuló programok mellett már hat nagyobb rendezvény is megvalósult. Ilyen volt például a fiatalokkal tartott „csendes hétvége”, egy hetes ifjúsági tábor, családbarát jellegű hétvége, melyen a fiatalok és szüleik is részt vehettek. A további négy rendezvény pedig 2014 áprilisáig, a projekt befejezéséig valósul majd meg.

Az MPE OCM a jövőben is arra törekszik, hogy sokáig gyümölcsöző kapcsolatot ápoljon Inárcs, Dabas és Örkény településekkel egyaránt.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. március 28.
 • 2023. március 28. 14:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. március 28. 18:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Személyes üzenet Istentől

Minden héten vasárnap láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából

Elolvasom »