inarcs_holtartunk_2013_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és Inárcs Nagyközség Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor szeptember 17-én, Inárcson. A „Hol tartunk” elnevezésű pályázati részösszefoglaló rendezvényen Durkó Albert, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője, és Dr. Gál László Imre, Inárcs nagyközség polgármestere büszkén írták alá a felek elkötelezettségéről szóló megállapodást.

Egy évvel ezelőtt indult el az MPE Országos Cigánymisszió gondozásában a „Misszió a hátrányos helyzetűekért” című projekt a Pest megyei Inárcson, Dabason és Örkényben. A pályázati program célja a családi közösségek megerősítése, a hátrányos helyzetű családok munkaerőpiacra kerülésének segítése. Mivel az MPE OCM elkötelezte magát arra, hogy segíti a halmozottan hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és gyermekeket, így ennek a projektnek is célcsoportja a gyermekes szülők, házasságkötésre, gyermekvállalásra készülő párok, a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérni kívánó anyák és apák, munkanélküliek, a felelős párkapcsolati magatartás iránt érdeklődő fiatalok. A projekt komplex szolgáltatásait az ő szükségleteikre alapozva valósították és valósítják meg. Kifejezetten a fiatalok számára kezdték el a Timóteus Társaság Alapítvány programját, a Fiatalok az Élet Küszöbén – kapcsolat- és jellemépítő, AIDS- és drogprevenciós programot. Az iskolai osztályfőnöki órákon és a heti rendszerességgel megrendezésre kerülő FÉK Klubokon az előadók minden kritikus kérdésről szót ejtenek, amik kapcsolatban állnak a felnövekvő fiatalok szükségleteivel, problémáival.

A felnőtteket és fiatalokat megcélzó szolgáltatások mellett nagy hangsúly lett fektetve a gyermeknevelésre is, ezért a „Misszió a hátrányos helyzetűekért” projekten belül gyermeknevelési tanácsadó segíti az inárcsi édesanyákat.

A pályázatban a heti rendszerességgel megvalósuló programok mellett már hat nagyobb rendezvény is megvalósult. Ilyen volt például a fiatalokkal tartott „csendes hétvége”, egy hetes ifjúsági tábor, családbarát jellegű hétvége, melyen a fiatalok és szüleik is részt vehettek. A további négy rendezvény pedig 2014 áprilisáig, a projekt befejezéséig valósul majd meg.

Az MPE OCM a jövőben is arra törekszik, hogy sokáig gyümölcsöző kapcsolatot ápoljon Inárcs, Dabas és Örkény településekkel egyaránt.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »