inarcs_holtartunk_2013_01

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és Inárcs Nagyközség Önkormányzata közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására került sor szeptember 17-én, Inárcson. A „Hol tartunk” elnevezésű pályázati részösszefoglaló rendezvényen Durkó Albert, az MPE Országos Cigánymisszió misszióvezetője, és Dr. Gál László Imre, Inárcs nagyközség polgármestere büszkén írták alá a felek elkötelezettségéről szóló megállapodást.

Egy évvel ezelőtt indult el az MPE Országos Cigánymisszió gondozásában a „Misszió a hátrányos helyzetűekért” című projekt a Pest megyei Inárcson, Dabason és Örkényben. A pályázati program célja a családi közösségek megerősítése, a hátrányos helyzetű családok munkaerőpiacra kerülésének segítése. Mivel az MPE OCM elkötelezte magát arra, hogy segíti a halmozottan hátrányos helyzetű felnőtteket, fiatalokat és gyermekeket, így ennek a projektnek is célcsoportja a gyermekes szülők, házasságkötésre, gyermekvállalásra készülő párok, a gyermekvállalás után a munkaerőpiacra visszatérni kívánó anyák és apák, munkanélküliek, a felelős párkapcsolati magatartás iránt érdeklődő fiatalok. A projekt komplex szolgáltatásait az ő szükségleteikre alapozva valósították és valósítják meg. Kifejezetten a fiatalok számára kezdték el a Timóteus Társaság Alapítvány programját, a Fiatalok az Élet Küszöbén – kapcsolat- és jellemépítő, AIDS- és drogprevenciós programot. Az iskolai osztályfőnöki órákon és a heti rendszerességgel megrendezésre kerülő FÉK Klubokon az előadók minden kritikus kérdésről szót ejtenek, amik kapcsolatban állnak a felnövekvő fiatalok szükségleteivel, problémáival.

A felnőtteket és fiatalokat megcélzó szolgáltatások mellett nagy hangsúly lett fektetve a gyermeknevelésre is, ezért a „Misszió a hátrányos helyzetűekért” projekten belül gyermeknevelési tanácsadó segíti az inárcsi édesanyákat.

A pályázatban a heti rendszerességgel megvalósuló programok mellett már hat nagyobb rendezvény is megvalósult. Ilyen volt például a fiatalokkal tartott „csendes hétvége”, egy hetes ifjúsági tábor, családbarát jellegű hétvége, melyen a fiatalok és szüleik is részt vehettek. A további négy rendezvény pedig 2014 áprilisáig, a projekt befejezéséig valósul majd meg.

Az MPE OCM a jövőben is arra törekszik, hogy sokáig gyümölcsöző kapcsolatot ápoljon Inárcs, Dabas és Örkény településekkel egyaránt.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 23.
 • 2024. február 23. 13:30

  Esemény: Igehirdetés Gyulán a börtönben

  Helyszín: Gyula


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Battonya

  Helyszín: Battonya, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kevermesen

  Helyszín: Kevermes, Felszabadulás u.23.


   

 • 2024. február 23. 17:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsenden

  Helyszín: Kerecsend, Pataki u.


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Házi csoport Piricse

  Helyszín: Piricse, 4375 Magyarország


   

 • 2024. február 23. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Kompolton

  Helyszín: Kompolt, Deák F. u. 2.


   

 • 2024. február 23. 19:00

  Esemény: Házi csoport Zákányszék

  Helyszín:


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Fókuszban a testi-lelki egészség

Izgalmas és tartalmas információkkal gazdagodtak a résztvevők a Lélekben rendben című programsorozat újabb állomásán, amelynek ezúttal is a Pünkösdi Cigánymisszió békési központja adott

Elolvasom »