Húsvét vasárnap négyen szántuk oda magunkat, hogy az ünnep délutánját Békéscsabán, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Menekültügyi Őrzött Befogadó Központjában, az ott tartózkodó menekültek között töltjük szolgálattal, Isten szeretetének kézzel fogható bemutatásával.

Dr. Dobos Ágoston, békésszentandrási református lelkipásztor évek óta havi rendszerességgel látogatja az ottani menekülteket és szolgál nekik énekkel, zenével, igehirdetéssel, adományok osztásával. Ezúttal vele jött Zeleni Gitta debreceni legátus is, valamint az MPE Országos Cigánymisszió képviseletében Békési Endre és Adamik László is csatlakozott hozzá.

Rövid bemutatkozás után néhány keresztény ének hangzott el hegedű és gitár kísérettel. Azt követően Adamik László osztotta meg röviden megtérése történetét a jelenlévőkkel. Miközben szép rendben sor került a hozott ajándékok (toll, füzet, keksz vagy nápolyi) kiosztására, néhány arab nyelvű evangéliumi kiadványból is vihettek az érdeklődők.

Újabb éneket követően egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével az érdeklődők meghallgathattak egy kb. 20 perces előadást a Biblia üzenetéről két külön csoportban, pastu és farszi nyelven, melyhez egy lapozható képsorozat szolgált illusztrációként.

Ezek után egy záró imádsággal fejeztük be az alkalmat, az érdeklődőknek lehetőségük volt angol és arab nyelvű Bibliákat kérni, valamint feliratkozni, ha szerettek volna kapni digitális Bibliát a mobil telefonjukra egy memória kártyán.

Az egész rendezvény jó hangulatban zajlott, nagy volt az érdeklődés, és hála Istennek nem csak a kiosztott ajándékok iránt. A kis csapat a parkolóban adott hálát Istennek a szolgálati lehetőségért.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »