Immár hagyománnyá vált, hogy fenntartónk, az MPE Országos Cigánymisszió támogatásának köszönhetően, minden évben megrendezzük az Idősek Napját, ellátottaink méltó köszöntésére.

Az ünnepséget több napos felkészülés előzte meg. A rendezvény helyszínének kiválasztásától a meghívó elkészítésén túl, a programok kiválasztása, a terem feldíszítéséig tartott.

A korábbi évekhez hasonlóan, most is lobbiztunk azért, hogy minél több ellátottat tudjunk vendégül látni. Igyekeztünk az előző évek színvonalának megőrzésére.

Az ünnepség helyszínének ez évben a Váncsodi Művelődési Ház adott helyet. A program előestéjén került sor az asztalok, padok elhelyezésére, terítésre, gondozóink segítségével.

Másnap eljött a várva várt nap, melyet nagy izgalommal vártunk, és lelkünket is díszbe öltöztettük.

Sorra érkeztek ellátottaink, őket a településekről az önkormányzat kisbusza szállította a helyszínre, majd megérkeztek a meghívott vendégeink is. A jelenlévőket pogácsával, kávéval, üdítővel vártuk.

Az ünnepség elején virágcsokorral és emléklappal felköszöntöttük Tóth Jánosné Ilonka nénit 90. születésnapja alkalmából, akinek a Váncsodi Asszonykórus alkalomnak megfelelő köszöntővel kedveskedett.

A rendezvény első részében a meghívott vendégeink ünnepi beszéde következett.

Váncsod község alpolgármester asszonya, Zsiga Imréné ünnepi köszöntője kezdte a sort, aki beszédében az idős kor szépségeire, hasznosságára mutatott rá.

Dr. B. Csákné Kovács Kinga református lelkipásztor az idősekről való gondoskodás, a szeretet és a hit erejéről beszélt.

Farkas Attila adventista lelkipásztor saját élettörténetén keresztül mutatta be, hogy mennyire fontos a hitélet és a felekezethez való tartozás.

Kis István a békési központ képviseletében jött el meghívásunkra. Az idősek köszöntésén túl a megtérés jelentőségét hangsúlyozta. Boldog, kiegyensúlyozott emberré válhatunk, ha a Biblia szavait megismerjük és megértjük.

Az ünnepség második részében ellátottaink szavalatai következtek.

Birizdó Istvánné ellátottunk, majd Tóth Zsigmondné az időskorról írt versekkel készült.

Majd „vidámabb vizekre eveztünk” és a Váncsodi Asszonykórus népdalcsokrát hallgattuk meg, azután pedig a Gáborjáni Hagyományőrző Népzenei Együttes műsora következett, akik bihari és sárréti népdalokat adtak elő. Műsorukat a hallgatóság nagy tapssal hálálta meg.

A műsor után az ebéd következett. Mindenki jóízűen fogyasztotta a töltött káposztát, melyet Vajas Zoltán, a Bástya vezetője térítésmentesen ajánlotta fel rendezvényünkre.

Desszertként két-két szelet süteményt is felszolgálhattunk a jelenlévőknek, mely nagy sikert aratott, mind állagában, küllemében, ízében.

Gondozóink kávét, üdítőket szolgáltak fel folyamatosan, a jelenlévők igényeinek megfelelően.

Ellátottaink is kellemes beszélgetésbe fogtak. Mi is igyekeztünk minden ellátotthoz eljutni és egy-két jó szót intézni – jó egészséget kívánva – mindnyájukhoz.

Néztük a boldog, megelégedett arcokat és hiszem, hogy mindnyájan azt gondoltuk, hogy megérte a sok fáradozást, előkészületeket, izgalmat a mai nap.

Majd megköszöntük támogatóinknak, hogy adományaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Az ünnepség végén az ellátottainknak a közelgő karácsonyi ünnepeket idézve, a búcsúzásnál sikerült pár szaloncukrot is ajándékoznunk.

A vendégeinknek, fellépőinknek pedig Gáborján Polgármestere felajánlását tudtuk ajándékozni, mindenki kapott egy-egy kézműves kosarat és hozzá egy-egy kézműves szőnyeget is.

Minden távozót kikísértünk az ajtóig és elköszöntünk tőlük. Az ellátottak szemeiből tükröződő hála és köszönet azt sugallta: MEGÉRTE!

Salamon Józsefné

„Úgy tégy, mintha örökig élnél!
Hinned is kell, hogy így igaz.” 
(Várnai Zseni)

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »