Bátran kijelenthetjük, hogy az elmúlt évek egyik legjobb kirándulásán vettünk részt. 19 fővel indultunk el és a később csatlakozókkal együtt 26-an vettünk részt a békési Kegyelem Gyülekezet Ifi hétvégéjén.

Különleges kirándulás volt, hiszen a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszióhoz kapcsolódó Kegyelem gyülekez ifijéhez a verpeléti és szajlai gyülekezet fiataljai is csatlakoztak 14 fővel, Papp Zoltán ifjúsági pásztor vezetésével. Az egymásra hangolódás sem okozott különösebb problémát, mivel a két ifi már több közös programon vehetett részt. A péntek délutánt Nyíregyháza belvárosában töltöttük el. A fizikai kikapcsolódást szellemi „bekapcsolódás” követte. Az esti alkalmat Isten dicsőítésével kezdtük, majd a verpeléti ifivezető tanítását hallhattuk arról, hogy Isten sokszor vezeti a gyermekeit a pusztába. Jézust is megpróbálta Isten a pusztában, mielőtt elkezdte szolgálatát. A puszta megmutatja a szívünk állapotát és lerombolja a rosszul felépített dolgokat. Az esténk további része közös játékkal telt, rengeteget nevettünk. A szombati reggeli után Fajó Attila lelkesítő prédikációját hallgattuk meg. Attila a már megtért keresztények felelősségéről beszélt gyakorlati példákkal tűzdelve. „A környezetedben lehetnek olyan emberek, akiknek te vagy az egyetlen esélye, hogy találkozzanak Jézussal.” Ebéd után a sóstói múzeumfaluba látogattunk el. A kollégiumba visszatérve kis csoportokban beszéltük meg, hogy ki milyen személyes üzenetet kapott Istentől az addigi két tanítás alatt. Ezek a beszélgetések lehetőséget biztosítottak arra, hogy kicsit jobban megismerjük egymás gondolkodását, illetve hogy imádkozhassunk egymásért. A szombat esténket is a felhőtlen jókedv jellemezte.  A vasárnapi ébredés már egy kicsit nehezebben ment, mint előző nap. Többek között az ingergazdag hétvége is hozzájárult ehhez. Az utolsó tanítást Kis István tartotta, aki a sáfárság témájáról beszélt. A tanítás kulcsmondata ez volt: „Mindenünket Istentől kaptuk”. Ha ezt a mondatot megértjük és magunkévá tesszük, gyökeresen megváltozhat a szemléletünk a pénz, az idő, a lehetőségeink kapcsán. Kézzel fogható értékei mindenkinek vannak, amikkel gazdálkodnunk kell. Amit Isten a kezünkbe ad, meg kell tartanunk haszonnal, kamatoztatnunk kell, szellemi és fizikai értelemben egyaránt.

Tartalmas, sikeres és különleges hétvégét tölthettünk együtt. A hatása reményeink szerint sokáig elkíséri a résztvevőket és nem csak kellemes élmény, hanem életformáló tapasztalat lesz.

F. Gy.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
vidamremenyhirgyermeknap
Vidám Reményhír Gyermeknap

Május 26-án, csodás napsütésben-, önfeledt gyermeki kacajtól volt hangos az Epreskerti óvoda udvara.  A “Vidám Reményhír Gyermeknap”elnevezésű programon, önfeledten játszottak együtt az Epreskerti

Elolvasom »
Minden élet számít

Szeretetszolgálatunkhoz többféle adományfelajánlás érkezik be a ruhákon, bútorokon át a műszaki cikkekig, és van olyan eset is, amikor a kedves adományozó nem csak

Elolvasom »