Az MPE Országos Cigánymisszió sarkadi házi csoportjának tagjai október 14-én ima- és böjtnapot tartottak a Kijáró utcában található közösségi házban. Az alkalomhoz a termet Sarkad Város Önkormányzata díjmenetesen biztosította, amit ezúton is köszönünk. Az eseményen elsősorban a házi csopot tagja vettek részt de 1-2 olyan személy is részt vett – ki rövidebb, ki hosszabb időre –, akik más gyülekezetek tagjai.

Délelőtt 10 órakor kezdték az összegyűltek Isten dicsőítését énekekkel, imádságokkal, majd ezt követte egy-egy igei buzdítás, elmélkedés, amit újabb imádkozás és dicsőítő énekek követtek. A napindító igerész Ézsaiás próféta könyvéből az 1. fejezet 1-8. igeversek voltak, ahol arról olvashatunk, amikor a próféta különleges kinyilatkoztatásban láthatja Isten dicsőségét és az Őt dicsőítő angyalokat. Ez a látvány szembesíti őt saját és népe bűnös mivoltával, és egyben félelemmel tölti őt el, de Isten kegyelme és bűnbocsánata megnyilvánul felé, és utána ő maga kap Istentől megbízatást egy mennyei üzenet átadására. Ez alapján például azért imádkoztunk először, hogy Isten jelenlétében mi is szembesüljünk azzal, ha van bűn az életünkben, és tudjunk megtérni, bűnbocsánatot kapni, hogy utána mi is Isten üzenetének hirdetői lehessünk népünk felé, mint Ézsaiás. Az együtt töltött órák során ezek voltak a jellemző, ismétlődő elemei az alkalomnak.

Délután 15 óra körül egy megbeszéléssel zárult a napi program, ahol megegyeztünk: két hét múlva újra ima- és böjtnapot tartunk, folytatjuk Urunk dicsőítését és az Ő akaratának keresését.

Adamik László

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések