inarcs20130325_1

A címben idézett mondat a március 8-i inárcsi FÉK Klubon hangzott el, s mintegy mottóként összegzi a klubfoglalkozáson lefolytatott beszélgetésünket.

A megbocsájtás, az elengedés valóban gyógyszer, s ilyen értelembe véve gyógyító ereje van. Sok-sok ember sajnos nem él ezzel a hatalmas lehetőséggel, és nem bocsát meg se másnak, se önmagának. Pedig a gyógyulás útja, vélt vagy valós sérelmeinkre csak is ebben rejlik. Vélt vagy valós, ez fontos kitétel, mert a vélt sérelemért nem valószínű, hogy bárki is bocsánatot kér majd tőlünk. Ezért fontos az elengedés, hogy a megbocsátatlanság ne legyen teherként rajtunk.

Fajó Attila

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
ket-het-egy-mese-2021-2-300x225-1
Kitartó olvasók a Reményhírben

A Püski Sándor Könyvtár által meghirdetett Két hét egy mese/novella pályázatba az idén is bekapcsolódtak intézményünk tanulói. A legkitartóbbak kéthetente az összes forduló feladatlapját megoldották.

Elolvasom »
NemethLaszlo-dij-2021-1-borito
Németh László-díj Vári Lászlónak

Vári László, iskolánk nyugalmazott pedagógusa, a pedagógusnap alkalmából Németh László-díj-ban részesült. A kitüntetést az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dr. Kásler Miklós miniszter adományozta. Az ünnepi átadás 2021. június

Elolvasom »