ukrajna_december

Decemberben ismét segélycsomagokat osztottak szét Ukrajnában belső menekültek, rászoruló családok részére a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai. A jótékonysági akció az ERDO kanadai keresztény segélyszervezet támogatásával valósulhatott meg.

Amikor megnyertük a pályázatot, összefogtunk a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvánnyal, az ő közreműködésükkel szerveztük meg az akciót. A kanadai támogatásnak köszönhetően háromszor, alkalmanként több száz csomagot tudunk szétosztani. Legnagyobb szükség az alapvető élelmiszerekre, szárazárukra van, de tisztasági cikkeket, vitaminok is tettünk a csomagokba” – emelte ki Kis István, a misszió szeretetszolgálatának országos koordinátora.

A fiatal Elena férjével, és három gyermekével egy olyan városból volt kénytelen Munkácsra menekülni, ami mára szinte a földdé vált egyenlővé a támadások miatt.

A háború kitörése után még rövid ideig az otthonunkban tudtunk maradni, de a bombázások miatt a házunk állandóan remegett, a gyermekek féltek, ezért nem maradhattunk tovább, hanem vonatra ültünk, és elhagytuk a városunkat. 2014-ben egyszer már elveszítettünk mindent, a semmiből kellett újrakezdenünk az életünket, és most újra ez a sors vár ránk.  Munkácson a keresztény testvéreink támogatásával sikerült otthonra lelnünk” – emlékezett vissza a viszontagságokra.

Az adomány nagy szükséget tölt be minden család életében, ahová a misszió munkatársai eljuttatják.

Nagyon sok menekülttársunknak minden pénze elmegy a lakhatásra, szavakkal nem is nem tudjuk megfogalmazni, hogy mit jelent egy-egy ilyen támogatás”– mondta a fiatalasszony.

Januárban várhatóan ismét útra kell majd a misszió csapata, hogy újabb több száz csomag szétosztásával enyhítse a háború miatt nehéz helyzetbe került családok terheit. 

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2023. szeptember 26.
 • 2023. szeptember 26. 15:00

  Esemény: Házi csoport Nagydobsza

  Helyszín: Nagydobsza, 7985 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kétegyházán

  Helyszín: Kétegyháza, Nagy S.u.12


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Egri házi csoport

  Helyszín: Eger, Verőszala u.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Egerszóláton

  Helyszín: Egerszólát, Fő út 46.


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kiskundorozsma

  Helyszín: Kiskundorozsma, Szeged, 6791 Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2023. szeptember 26. 19:00

  Esemény: Házi csoport Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Templom u. 3.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Odaszánás

Minden hétvégén láthatják a nézők a DIKH TV műsorán a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió munkáját, szolgálatát bemutató sorozatot. Az adás tartalmából válogatva

Elolvasom »