ukrajna_december

Decemberben ismét segélycsomagokat osztottak szét Ukrajnában belső menekültek, rászoruló családok részére a Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálatának munkatársai. A jótékonysági akció az ERDO kanadai keresztény segélyszervezet támogatásával valósulhatott meg.

Amikor megnyertük a pályázatot, összefogtunk a Kárpátaljai Második Esély Jótékonysági Alapítvánnyal, az ő közreműködésükkel szerveztük meg az akciót. A kanadai támogatásnak köszönhetően háromszor, alkalmanként több száz csomagot tudunk szétosztani. Legnagyobb szükség az alapvető élelmiszerekre, szárazárukra van, de tisztasági cikkeket, vitaminok is tettünk a csomagokba” – emelte ki Kis István, a misszió szeretetszolgálatának országos koordinátora.

A fiatal Elena férjével, és három gyermekével egy olyan városból volt kénytelen Munkácsra menekülni, ami mára szinte a földdé vált egyenlővé a támadások miatt.

A háború kitörése után még rövid ideig az otthonunkban tudtunk maradni, de a bombázások miatt a házunk állandóan remegett, a gyermekek féltek, ezért nem maradhattunk tovább, hanem vonatra ültünk, és elhagytuk a városunkat. 2014-ben egyszer már elveszítettünk mindent, a semmiből kellett újrakezdenünk az életünket, és most újra ez a sors vár ránk.  Munkácson a keresztény testvéreink támogatásával sikerült otthonra lelnünk” – emlékezett vissza a viszontagságokra.

Az adomány nagy szükséget tölt be minden család életében, ahová a misszió munkatársai eljuttatják.

Nagyon sok menekülttársunknak minden pénze elmegy a lakhatásra, szavakkal nem is nem tudjuk megfogalmazni, hogy mit jelent egy-egy ilyen támogatás”– mondta a fiatalasszony.

Januárban várhatóan ismét útra kell majd a misszió csapata, hogy újabb több száz csomag szétosztásával enyhítse a háború miatt nehéz helyzetbe került családok terheit. 

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. február 26.
 • 2024. február 26. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberényen

  Helyszín: Mezőberény, Gárdonyi utca 4.


   

 • 2024. február 26. 18:00

  Esemény: Házi csoport Eger-Felnémet

  Helyszín:


   

 • 2024. február 26. 18:00

  Esemény: Házi csoport Ibrány

  Helyszín: Ibrány, 4484 Magyarország


   

 • 2024. február 26. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kerecsend

  Helyszín: Kerecsend, 3396 Magyarország


   

 • 2024. február 26. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerszalók (Egerszalók, Kossuth u. 67. Közösségi Ház)

  Helyszín:


   

 • 2024. február 26. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Pétervásárán

  Helyszín: Pétervására, Köztársaság u. 52.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Kótaji Istentisztelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »