„Isten szeretetéből fakadóan teremtette meg az embert. Az Ő terve minden ember életére vonatkozóan tökéletes. Azonban az Édenkerti (tökéletes) állapotot megrontotta az „ősi kígyó”, akinek legfőbb célja volt, hogy elhitesse az emberrel, hogy Istentől félni kell” – mondta Péter Pál Natániel a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió Mezőberényéi gyülekezetének bemerítési istentiszteletén, ahol két nő testvér tett tanúbizonyságot Krisztus szerelméről.

Az ember a bűn miatt sokszor elrejtőzik, félelem költözi a szívébe és nem akarja, hogy bárki is észrevegye, leleplezze gyengeségeit. Ádám és Éva is ezt tette. Elrejtőzött Isten elől, ahelyett, hogy a segítségét kérték volna. Azt gondolták titokban marad halálos bűnük. Pedig Istennel jártak, tanította őket, hatalmat adott nekik, hogy uralkodjanak a teremtett világban, hatalmat arra is, hogy győzedelmeskedni tudjanak a bűn felett.

Azonban elbuktak, és ez a bukás kihatott az emberiség egészére. Az ember Istentől elszakadt, az édeni állapot tönkre ment és a bűn takargatásának végzetes következménye lett. „Mert a bűn zsoldja halál” (Rm 8,23)

A Biblia ezt mondja: „A ki elfedezi az ő vétkeit, nem lesz jó dolga; a ki pedig megvallja és elhagyja, irgalmasságot nyer” (Péld 28,13)

János apostol is hasonlóan vélekedik, hiszen ezt mondja: „Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz, hogy megbocsássa bűneinket és megtisztítson minket minden hamisságtól” (1Jn 19)

Istentől tehát nem kell félni! Ő egy csodálatos, szerető édesapa, aki kész volt a halálba menni azért, hogy gyermekei élhessenek!

Kedves Szülő! Ha a te gyermeked rosszat tesz, te mit teszel? Megbocsátasz neki, vagy kitagadod a családodból?

Forrás: tisztavizetapoharba.blog.hu

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »