Januárban ismét Ukrajnában jártak a Pünkösdi Cigánymisszió munkatársai, akik az ERDO kanadai keresztény segélyszervezet támogatásával az elmúlt három hónapban 1200 csomagot osztottak szét a szükségben szenvedő családoknak. Sokaknak a támadások miatt korábbi életüket hátrahagyva más településeken kellett mindent újrakezdeniük.

Ezúttal is sikerült olyan családokon segítenünk, akik szegénységbe kényszerültek a háborús konfliktus miatt. Három hónap alatt 1200 csomagot osztottunk szét, amiben elsősorban tartós élelmiszerek, tisztálkodási eszközök vannak. Megpróbáljuk mindig úgy igazítani ezeket a vásárlásokat, hogy az aktuális problémákon tudjunk segíteni” – emelte ki Kis István, az MPE OCM szeretetszolgálatának országos koordinátora.

A segélyakció lebonyolításában a cigánymisszióval együttműködve a Kárpátaljai Második Esély Alapítvány tagjai is kiveszik részüket.

Örömmel kapcsolódtunk be a programba, mert mi is a szívünkön hordjuk a rászoruló családok támogatását. Mindannyian, akik kapják a csomagokat nagyon hálásak, mert nem tudnák megvenni mindazt, amit tartalmaznak ezek az adományok. Igyekszünk helyben megvásárolni mindent, mert egyrészt általában olcsóbbak az alapanyagok, mint Magyarországon, és a helyi vállalkozókat is szeretnénk ezáltal egy kis lehetőséghez juttatni” – fogalmazta meg Nagy-Kaszáné Somogyi Ilona, az alapítvány önkéntese.

Az áramkimaradások, a munkanélküliség mind-mind megnehezíti a családok életét. Sokan várják, hogy végre békesség uralkodjon az országban.

Bárcsak béke lenne! Az lenne az igazi, hogy az ember úgy tudna élni, ahogy élt eddig is” – sóhajt fel Csorba Artúr, balazséri lakos, aki hozzátetette, hogy gyakran kimozdulni sem mernek az utcára, félve attól, hogy összeszedik őket katonának.

Debreceni Sándor lelkipásztorként szolgál az elesett, kiszolgáltatott emberek felé, akik közül sokak számára a háborús konfliktus végképp ellehetetlenítette az életet.

Gondot okoz az élelmiszerhiány, vannak olyan családok, ahol csak kétnaponta tudnak valami egyszerű ételt főzni, a gyógyszereknek nagyon felment az ára, ezért sokan küszködnek betegséggel, és az áramkimaradás is komoly probléma” – sorolja a nehézségeket, de hozzáteszi, hogy öröm is van a bajban, mert az emberek jobban keresik Istent, nyitottabbá vált a szívük az evangélium befogadására. 

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió  és a Szeretetszolgálat célja, hogy a lehetőségeihez mérten jövőben is minden erejével támogassa a háború miatt szenvedőket.

Bejegyzés megosztása

Facebook

További friss híreink

Eseménynaptár

2024. június 13.
 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Körösnagyharsány

  Helyszín: Körösnagyharsány, 5539 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Házi csoport Nyírpilis

  Helyszín: Nyírpilis, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:00

  Esemény: Istentisztelet Hajdúhadház

  Helyszín: Hajdúhadház, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 17:30

  Esemény: Házi csoport Mezőberény

  Helyszín: Mezőberény, 5650 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kiskunmajsa

  Helyszín: Kiskunmajsa, 6120 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Kótaj

  Helyszín: Kótaj, Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Mezőtárkány

  Helyszín: Mezőtárkány, 3375 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Házi csoport Rohod

  Helyszín: Rohod, 4563 Magyarország


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Ifjúsági alkalom Verpeléten

  Helyszín: Verpelét, Kossuth u. 24. Közösségi Ház


   

 • 2024. június 13. 18:00

  Esemény: Istentisztelet Egerben

  Helyszín: Eger, Malomárok u. 1.


   

Kövess bennünket közösségi oldalainkon is!

Kapcsolódó bejegyzések
Reményfilmek – Rohodi Istentiszelet

A Reményfilmek hetente jelentkező adásában a Pünkösdi Cigánymisszióhoz tartozó gyülekezetek alkalmait mutatjuk be YouTube-csatornánkon. Szervezetünk alappillére kezdetektőlfogva az a reménység, amit Istentől kaptunk, s

Elolvasom »
Vadasparki kirándulás

A Segítő Szolgálat szegedi közösségi pszichiátriai ellátásának aktív szabadidő eltöltést támogató közösségi programja valósult meg június 4-én. A kliensek és hozzátartozóik egy keddi

Elolvasom »