Február 15-én a Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik és nyolcadikos osztályos tanulói egy különleges francia származású úriember látogatását fogadták, Jean-Michel Pannier-t. A volt lázadó, a hatvanas évek “virág gyermeke”, egy ex-drogfüggő hippi életútjának beszámolója hangzott el, elsőkézből.  Az előadás két részre bontva történt, két tanóra időkeretét felölelve. “Miért menekültem a drogok használatába?”-hangzott fel a kézen fekvő kérdés. Az értéktelenség, elvetettség érzése már gyermekkorától kezdve börtönbe zárta Pannier úr lelkét, amit édesanyja brutális és erőszakos nevelési módszerei cseppet sem könnyebbítettek. “Értékes és fontos vagy!”-adta át egyik fontos üzenetét a volt-hippi, “Sose bántsatok valakit csak azért, mert ő más, mint ti!”. A drogokra való rászokás, függőség kisiklott életet eredményezett, a gyökértelen lézengés Indiába sodorta az európai fiatalembert, ahol öngyilkosságra tett kísérletet, végső elkeseredésében. Itt valami történt, ami a józan észnek felfoghatatlan és a csoda kategóriájába sorolandó. Ahogy megpróbálta levetni magát egy magas lakóház tetejéről, valami láthatatlan, természetfeletti erő hátralökte a háztető széléről. “Mi történt, mi volt ez?”- gondolkozott el magában a hirtelen kijózanodó halálraszánt. Nem sokkal később hazájába visszatérve, keresztényekkel találkozva hallotta életében először a Jézusról szóló evangéliumot. Isten új életet adó szeretete őt is megszabadította hiábavaló életéből és helyre állította kicsorbult önértékelését. “Soha ne nyúljatok droghoz!”-tanácsolta egy olyan ember, aki a földi poklot megjárva Isten kegyelméből, végül mennyei szabadulásban részesült.

A fent elmondottakat feszült figyelem kísérte diákok és pedagógusok részéről. Érdeklődő kérdések feltevése sem maradt el, ezúton is köszönjük a Jánosi Ferenc, országos szakmai vezető, Ifjúság- és Családépítőszolgálat, közreműködésével létre jövő eseményt! Hasznos és időszerű üzenet hangzott el a diákság felé!

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
Együtt segíteni szeretettel

A Pünkösdi Cigánymisszió Szeretetszolgálata egész évben szorgosan tevékenykedik. Az adományok be- és kivitele mindennapos feladat, hiszen hetente kérnek segítséget e-mailen és telefonon keresztül,

Elolvasom »