„Fiam, ha bölcs a szíved, örül az én szívem is.” (Példabeszédek 23:14)

Ahogyan korábban arról hírt adtunk, „Módszertani megújulás a hátrányok csökkentésére” címmel, a Reményhír Intézményfenntartó Központ, partnerségben a sepsiszentgyörgyi székhelyű Fundatia Crestina Diakonia Filiala Stanfu Gheorghe szervezettel, Erasmus+ pályázatot valósít meg. A pályázat célja a két szervezet szakembereinek módszertani továbbképzése, illetve szemléletformálása. Az ősz folyamán idehaza és Romániában is részt vettek munkatársak egy-egy 30 órás képzésen, mely során a Kedvesház pedagógiai módszerrel ismerkedhettek meg. Ebbe a képzésbe a pályázat ideje alatt további pedagógusaink, munkatársaink kapcsolódnak még.

A pályázat megvalósítása október 11–13. között projektmenedzsment találkozó keretében a romániai munkatársak békési látogatásával folytatódott. Ebben a három napban meglátogatták és menedzsment, illetve szakmai egyeztetést folytattak a projekt vezetőkkel, a Reményhír Intézmény vezetőivel és szakmai munkatársaival annak érdekében, hogy az intézmények és azok munkatársai jobban megismerjék egymást, megosszák egymással tapasztalataikat, és elkezdődjön egy közös menedzsment és szakmai egyeztetés annak érdekében, hogy a pályázat céljául kitűzött közös pedagógiai módszertan megszülethessen.

A konzorciumi partner-munkatársak látogatást tettek a Reményhír Intézményfenntartó Központ és a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió székházában is, ahol megismerhették a szervezetek széleskörű országos működését.

A pedagógiai módszertani megújulás, a közös tanulás és új, közös utak keresése a pályázat további céljai és előttünk álló feladok, melyre Istenünk áldását, vezetését kérjük.

Tóth Anita

 

Jó kedvvel, nyitottsággal, szakmai egyeztetéssel zajlik az Erasmus+ pályázat megvalósítása 3

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email
LinkedIn
Kapcsolódó bejegyzések
1520468-Medium
Cigányságért-díj átadó

Ünnepélyes keretek között vehette át Kovács Gusztáv, elnöktől a Békési Roma Nemzetiségi Önkormányzat legrangosabb elismerését Surman László. A Cigányságért-díjat a nemzetiségi önkormányzat tagjai

Elolvasom »